Înotul-cea-mai-bună-opţiune-de-mişcare.-Vino-la-BAZIN-54
Foto: Constantin Duma

La Timişoara, în cadrul Şcolii Generale Nr. 30, există un bazin de înot cu toate cele necesare învăţării şi practicării acestui sport. În cadrul şcolii, profesorul Laviniu Petricescu, dascăl cu peste zece ani de activitate, predă înotul atât celor mici cât şi celor mari. Dacă unii dintre ei vin doar pentru relaxare, o categorie aparte este a celor care prezintă diferite boli sau traume ca urmare a unor operaţii, or aceştia necesită mişcare fizică recuperatorie.

Chiar dacă înotul este extrem de popular pe timp estival, acest sport poate fi o opţiune excelentă şi acum, pe timp de iarnă, acolo unde locaţia (bazinul de înot) permite acesată activitate, fiind acoperit. Practicarea de sporturi „pamântene” precum alergatul, aerobicul sau alte sporturi din această categorie, solicită foarte mult articulaţiile şi sistemul muscular, ceea ce nu se întâmplă şi în cazul înotului.

„Am închiriat bazinul aici pentru a face cursuri pentru copii şi pentru adulţi. De asemenea facem cursuri speciale de recuperare, la coloană, cu sportivi sau nu, persoane operate la genunchi, la umeri sau alte intervenţii care necesită diverse tipuri de recuperare” ne-a mărturisit profesorul de înot, care a început această activitate în cadrul şcolii în urmă cu circa 8 ani.

Înscrierile la cursurile profesorului Laviniu Petricescu se pot face în fiecare weekend, programul după care se ţin acestea fiind vineri între orele 18:00 şi 19:00, sâmbăta de la ora 12:00 la ora 13:00 şi duminica între orele 13:00-14:00.

La cursuri sunt aşteptaţi de la copii care au împlinit deja vârsta de patru ani, până la adulţi care vor să facă o mişcare cu adevărat benefică pentru organism.

Chiar dacă este foarte tânăr, profesorul Petricescu ştie ce are de făcut, fiind absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. „Profesez din 2003 de când am terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi îmi place foarte mult ceea ce fac. Cursanţii vin de la vârsta de patru ani pentru a învăţa să înoate, dar avem şi cursanţi de 40, 50 şi chiar 60 de ani care au o anumită fobie de apă şi învaţă să înoate” s-a recomandat cel care învaţă copii şi nu numai tainele înotului.

Cursurile pot fi „rezervate” prin intermediul unui abonament care, în funcţie de necesităţi, pot fi cu două sau cu trei vizite săptămânal. Un abonament pentru o singură lună cu două şedinţe pe săptămână costă 120 de lei, în timp ce persoanele care optează să vină în toate cele trei şedinţe săptămânale sunt nevoite să scoată din buzunar 150 de lei în fiecare lună.

Mesajul transmis de profesorul Laviniu Petricescu este extrem de important, atât pentru părinţi cât şi pentru copii, acesta putând fi urmărit în montajul video de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here