Să celebrăm o legendă: Frank Sinatra!

- Advertisement -

„Ol` Blue Eyes” şi-a pus amprenta asupra lumii muzicale la începutul anilor `40. Născut într-un cartier din New Jersey, tânărul Sinatra, reporter la ziarul Hudson Observer, ştia prea puţin despre ce îi rezervă viitorul. Începutul anilor `30 îi conferă acestuia încrederea în talentul său când începe să cânte public, devenind îndrăgit în cadrul petrecerilor şi cluburilor locale. Marcat de spectacolul lui Bing Crosby, se decide să profeseze în muzică, fapt ce duce la creearea unor tensiuni în familie, precum şi la plecarea de acasă a tânărului de doar 17 ani.

Printre primele job-uri ale lui Sinatra au fost la Hoboken Union Club. Apoi, împreună cu un grup vocal se lansează sub numele de Hoboken Four, alături de care câştigă locul întâi în cadrul show-ului Major Bowes Amateur Hour. În martie 1939, Frank a înregistrat prima melodie numită „Our Love”, cu formaţia Frank Mane. De aici, succesul care l-a însoţit pe Sinatra în anii care au urmat, este cunoscut lumii întregi. Frank Sinatra a fost primul idol al adolescenţilor.

Viaţa sa tumultoasă, ciocnirile sale cu poliţia, cu Mafia, dar şi cu diverşi oameni politici i-au întregit acestuia imaginea de „hound dog”, un bărbat bine-imbracat, carismatic şi misterios, gata întotdeauna de acţiune, indiferent de acţiune.

Creaţiile sale au făcut ocolul globului şi au rămas emblematice în istoria muzicală. Căci toate femeile visează la romantismul de care abundă „The Way You Look „, căci „Let it snow” îi atinge chiar şi pe cei mai „Grinch”-y dintre indivizi, căci am vrea cu toţii să împrăştiem vremea că vom pleca în curând în oraşul care nu doarme niciodată, „New York, New York”, căci dimineţile ce miros a cafea şi somn merg cel mai bine cu „The Coffee Song” şi pentru că se poate asculta şi este chiar recomandat pentru un deliciu auditiv, în orice oră din zi sau noapte sau anotimp sau eră. Astăzi, îl sărbătorim pe „The Voice”, legenda Frank Sinatra, care ar fi împlinit 98 de ani. Vă dorim audiţie plăcută !

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Impuls Fabric: spectacole de acrobatie, dans si muzica in cartier, la inceput de octombrie

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și...

Festivalul Artelor Timișorene, gata de debutul ediției a VI-a. Vezi programul!

Festivalul Artelor Timișorene aduce, în cadrul celei de-a șasea...

Nu intrați în PANICĂ! Cel mai nou clip al timișoreanului MikeF, ”pe ecrane” VIDEO

Cântărețul timișorean de muzică rap, Mihai Frațiman, cunoscut scenei...

Festivalul Artelor Timişorene, gata de START! Vezi programul și locațiile evenimentelor!

Festivalul îşi propune, pe de-o parte, promovarea artiştilor locali,...

Horia Brenciu, show INCENDIAR în fața miilor de timișoreni din Piața Victoriei FOTO/VIDEO

La finalul săptămânii trecute, Profi a transformat capitala Banatului...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img