Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialSă celebrăm o legendă: Frank Sinatra!

Să celebrăm o legendă: Frank Sinatra!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Ol` Blue Eyes” şi-a pus amprenta asupra lumii muzicale la începutul anilor `40. Născut într-un cartier din New Jersey, tânărul Sinatra, reporter la ziarul Hudson Observer, ştia prea puţin despre ce îi rezervă viitorul. Începutul anilor `30 îi conferă acestuia încrederea în talentul său când începe să cânte public, devenind îndrăgit în cadrul petrecerilor şi cluburilor locale. Marcat de spectacolul lui Bing Crosby, se decide să profeseze în muzică, fapt ce duce la creearea unor tensiuni în familie, precum şi la plecarea de acasă a tânărului de doar 17 ani.

Printre primele job-uri ale lui Sinatra au fost la Hoboken Union Club. Apoi, împreună cu un grup vocal se lansează sub numele de Hoboken Four, alături de care câştigă locul întâi în cadrul show-ului Major Bowes Amateur Hour. În martie 1939, Frank a înregistrat prima melodie numită „Our Love”, cu formaţia Frank Mane. De aici, succesul care l-a însoţit pe Sinatra în anii care au urmat, este cunoscut lumii întregi. Frank Sinatra a fost primul idol al adolescenţilor.

Viaţa sa tumultoasă, ciocnirile sale cu poliţia, cu Mafia, dar şi cu diverşi oameni politici i-au întregit acestuia imaginea de „hound dog”, un bărbat bine-imbracat, carismatic şi misterios, gata întotdeauna de acţiune, indiferent de acţiune.

Creaţiile sale au făcut ocolul globului şi au rămas emblematice în istoria muzicală. Căci toate femeile visează la romantismul de care abundă „The Way You Look „, căci „Let it snow” îi atinge chiar şi pe cei mai „Grinch”-y dintre indivizi, căci am vrea cu toţii să împrăştiem vremea că vom pleca în curând în oraşul care nu doarme niciodată, „New York, New York”, căci dimineţile ce miros a cafea şi somn merg cel mai bine cu „The Coffee Song” şi pentru că se poate asculta şi este chiar recomandat pentru un deliciu auditiv, în orice oră din zi sau noapte sau anotimp sau eră. Astăzi, îl sărbătorim pe „The Voice”, legenda Frank Sinatra, care ar fi împlinit 98 de ani. Vă dorim audiţie plăcută !

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare