Salvati-Copii-Filialala-Timis

Expoziția prezintă lucrările și obiectele realizate de către elevii Liceului Special ”Iris” din Timișoara în cadrul atelierelor de educație non-formală derulate pe parcursul a șase luni, cu sprijinul voluntarilor Salvați Copiii. În aceeași perioada, se vor organiza expoziții similare și în alte spații centrale din cinci orașe din țară, participante în cadrul proiectului ”E-sight”. Demersul a fost motivat şi de rezultatele cercetării realizate de Organizaţia Salvaţi Copiii, care a arătat că 65% dintre copiii cu deficienţe de vedere ar dori ca publicul larg să cunoască provocările cu care ei se confruntă, în timp ce 85% şi-au manifestat dorinţa ca materialele şi creaţiile lor să fie împărtăşite cu persoane din comunitate.

”Lipsa vederii nu presupune lipsa capacității de a simți, de a-ți imagina și de a crea. Important nu este ca rezultatul lucrării să fie perfect, ci ca participanții să-și exprime emoțiile mai ușor prin intermediul procesului creativ. Lucrările și obiectele prezentate în cadrul acestei expoziții sunt rezultatul muncii și simțului creativ al elevilor, alături de voluntari și cadre didactice. Principalele teme pe care le-am abordat în cadrul acestor expoziții sunt decupajul și modelajul, cu scopul de a le încuraja creativitatea copiilor deficienți de vedere prin intermediul celorlalte simțuri precum cel tactil sau olfactiv”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Rolul expozițiilor este acela de a pune în valoare și de a crește aprecierea capacităților practice ale acestor elevi. Astfel, expozițiile se adresează publicului larg și vor putea fi vizitate în spații publice din toate cele șase orașe participante în cadrul proiectului.

În Timișoara, expoziția va fi deschisă publicului la Muzeul Banatului, Bastionul Maria Therezia, str.Martin Luther, nr.4, programul de vizitare fiind de marți până duminică, între orele 10:00-17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.