Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEveniment”Salvați Copiii” Timiș și Fundația Orange lansează expoziția ”A simți, a imagina,...

”Salvați Copiii” Timiș și Fundația Orange lansează expoziția ”A simți, a imagina, a explora lumea”, la Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Expoziția prezintă lucrările și obiectele realizate de către elevii Liceului Special ”Iris” din Timișoara în cadrul atelierelor de educație non-formală derulate pe parcursul a șase luni, cu sprijinul voluntarilor Salvați Copiii. În aceeași perioada, se vor organiza expoziții similare și în alte spații centrale din cinci orașe din țară, participante în cadrul proiectului ”E-sight”. Demersul a fost motivat şi de rezultatele cercetării realizate de Organizaţia Salvaţi Copiii, care a arătat că 65% dintre copiii cu deficienţe de vedere ar dori ca publicul larg să cunoască provocările cu care ei se confruntă, în timp ce 85% şi-au manifestat dorinţa ca materialele şi creaţiile lor să fie împărtăşite cu persoane din comunitate.

”Lipsa vederii nu presupune lipsa capacității de a simți, de a-ți imagina și de a crea. Important nu este ca rezultatul lucrării să fie perfect, ci ca participanții să-și exprime emoțiile mai ușor prin intermediul procesului creativ. Lucrările și obiectele prezentate în cadrul acestei expoziții sunt rezultatul muncii și simțului creativ al elevilor, alături de voluntari și cadre didactice. Principalele teme pe care le-am abordat în cadrul acestor expoziții sunt decupajul și modelajul, cu scopul de a le încuraja creativitatea copiilor deficienți de vedere prin intermediul celorlalte simțuri precum cel tactil sau olfactiv”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Rolul expozițiilor este acela de a pune în valoare și de a crește aprecierea capacităților practice ale acestor elevi. Astfel, expozițiile se adresează publicului larg și vor putea fi vizitate în spații publice din toate cele șase orașe participante în cadrul proiectului.

În Timișoara, expoziția va fi deschisă publicului la Muzeul Banatului, Bastionul Maria Therezia, str.Martin Luther, nr.4, programul de vizitare fiind de marți până duminică, între orele 10:00-17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Elevii scolii din Satchinez invata matematica si informatica in laboratorul Digitaliada

Școala cu clasele I-VIII din localitatea timișeană Satchinez continuă programul Digitaliada și desfășoară anul...

Job-Shop pentru persoanele cu deficiențe. Vezi când are loc

Job shop-ul va avea loc la Hotel Boavista, Sala Galbenă, de la ora 12:00...