Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentSâmbătă, Timișoara ”Spune NU plaselor din plastic!”

Sâmbătă, Timișoara ”Spune NU plaselor din plastic!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Evenimentul face parte din seria de acţiuni prevăzute în cadrul proiectului “Spune NU plaselor din plastic!”. Scopul campaniei este descurajarea folosirii plaselor din plastic la cumpărături și de a susține educația ecologică în rândul cetățenilor. Totodată, se dorește încurajarea integrării noţiunii de ecologie urbană în rândul cetăţenilor şi atragerea atenţiei asupra efectelor negative pe care le are plasticul asupra mediului înconjurător, asupra sănătăţii umane şi a beneficiilor pozitive în urma folosirii sacoşelor din material.

Plasticul a devenit o adevărată ameninţare pentru mediu, în condiţiile dezvoltării societăţilor de consum şi a creşterii cantităţii de plastic consumată de cetăţenii globului. Acest consum nu este coroborat cu un sistem eficient de reciclare a produselor din plastic, în special al pungilor utilizate. Aceste pungi au devenit o adevărată ameninţare, care poate fi combătută printr-o educare a cetăţenilor cu privire la modalităţi de reciclare şi reutilizare a pungilor pentru a proteja natura înconjurătoare, dar şi o informare asupra alternativelor existente.

”Ii aşteptăm pe toţi cei cu spirit eco la Food Court din Iulius Mall Timisoara și zona Auchan din Iulius Mall Cluj-Napoca, în intervalul orar 14:00-18:00 unde vom distribui 400 de sacoșe din bumbac”, anunță organizatorii. Distribuirea va avea loc gratuit, în schimbul unei plase din plastic uzată. Fiind ediție aniversară, în premieră, se vor distribui un număr de 110 sacoșe în Cluj Napoca. Din anul 2006 până în prezent, Eco Club Timișoara a distribuit un număr de peste 5.000 de sacoșe sub diverse colaborări, campanii ecologice și acțiuni de parteneriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

La Timisoara se strang fonduri pentru a oferi un pranz cald elevilor defavorizati. Doneaza!

A fost lansată cea de-a patra ediție a campaniei de strângere de fonduri ”O...

Teatrul National din Timisoara, campanie pentru ”amandoi”

Teatrul Național din Timișoara a demarat o nouă campanie ”Amândoi”, sub sloganul ”Intoleranță! Agresivitate!...

FOTO Reprezentantii M.A.I. din Timis, in campania ”10 Pentru Sigurana”

În perioada 7-20 septembrie 2019, la nivelul județului Timiș este în desfășurare o nouă...