poster-sacoșa_ECO-CLUB-Timisoara

Evenimentul face parte din seria de acţiuni prevăzute în cadrul proiectului “Spune NU plaselor din plastic!”. Scopul campaniei este descurajarea folosirii plaselor din plastic la cumpărături și de a susține educația ecologică în rândul cetățenilor. Totodată, se dorește încurajarea integrării noţiunii de ecologie urbană în rândul cetăţenilor şi atragerea atenţiei asupra efectelor negative pe care le are plasticul asupra mediului înconjurător, asupra sănătăţii umane şi a beneficiilor pozitive în urma folosirii sacoşelor din material.

Plasticul a devenit o adevărată ameninţare pentru mediu, în condiţiile dezvoltării societăţilor de consum şi a creşterii cantităţii de plastic consumată de cetăţenii globului. Acest consum nu este coroborat cu un sistem eficient de reciclare a produselor din plastic, în special al pungilor utilizate. Aceste pungi au devenit o adevărată ameninţare, care poate fi combătută printr-o educare a cetăţenilor cu privire la modalităţi de reciclare şi reutilizare a pungilor pentru a proteja natura înconjurătoare, dar şi o informare asupra alternativelor existente.

”Ii aşteptăm pe toţi cei cu spirit eco la Food Court din Iulius Mall Timisoara și zona Auchan din Iulius Mall Cluj-Napoca, în intervalul orar 14:00-18:00 unde vom distribui 400 de sacoșe din bumbac”, anunță organizatorii. Distribuirea va avea loc gratuit, în schimbul unei plase din plastic uzată. Fiind ediție aniversară, în premieră, se vor distribui un număr de 110 sacoșe în Cluj Napoca. Din anul 2006 până în prezent, Eco Club Timișoara a distribuit un număr de peste 5.000 de sacoșe sub diverse colaborări, campanii ecologice și acțiuni de parteneriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.