Astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea celui mai important proiect medical din vestul României: Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Alfred Simonis, care a declarat că lucrările vor începe în doar câteva zile, imediat după emiterea ordinului de începere.
Clădirea abandonată de la ieșirea din Timișoara, devenită un simbol al nepăsării administrative de peste trei decenii, va fi înlocuită cu un centru medical ultramodern, dedicat tratării bolnavilor de cancer din întreaga regiune de vest a țării.
Un centru de excelență în oncologie
Viitorul Institut Regional de Oncologie Timișoara (IROT) va avea o capacitate de 250 de paturi, un ambulatoriu integrat cu 26 de paturi, 6 săli de operație și o secție de terapie intensivă. De asemenea, proiectul include:
- un centru de transplant,
- un laborator de imagistică,
- un centru de radioterapie,
- un laborator de medicină nucleară,
- un sector destinat cercetării bolilor oncologice.
„Mi-am asumat acest proiect și îl voi duce la capăt pentru că Banatul are nevoie de un spital ultramodern destinat tratamentului bolnavilor de cancer”, a transmis Alfred Simonis.
Lucrările încep în scurt timp
Prima etapă a investiției presupune demararea proiectării și demolarea unor părți din clădirea veche. Construcția propriu-zisă va începe imediat ce aceste lucrări pregătitoare sunt finalizate.
„Este cel mai important moment din istoria de peste 30 de ani a ruinei de la ieșirea din oraș, o clădire cu care nicio administrație locală sau județeană de până acum nu a vrut să aibă de-a face”, a mai declarat Simonis.
Construirea Institutului Oncologic din Timișoara este considerată una dintre cele mai ambițioase și necesare investiții din domeniul sanitar din România ultimelor decenii.

