Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieŞoferi, Primăria Timişoara v-a "copt-o"! 200 de lei taxa de tranzitare a...

Şoferi, Primăria Timişoara v-a „copt-o”! 200 de lei taxa de tranzitare a oraşului, la vehicule de peste 7,5 tone

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Începând cu 1 ianuarie 2014 vehiculele sau ansamblurile de vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care tranzitează Municipiul Timişoara pe următorul traseu: Str. Gheorghe Adam (de la intersecţie cu Calea Dorobanţilor) – Str. Avram Imbroane – Str. Aristide Demetriade – Str. Divizia 9 Cavalerie – Str. Amurgului şi retur, vor plăti o taxă de tranzit în valoare de 200 lei/tranzitare stabilită conform Hotărârii Consiliului Local privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in Municipiul Timisoara.

Ruta ocolitoare pe acest tronson este următoarea: Calea Dorobanţilor (de la intersecţia cu str. Ghe. Adam) – DN 6 km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (până la intersecţie cu str. Amurgului) şi retur.

Conform Hotărârii luate de Consiliul Local pe data de 16 decembrie 2013, în mare linişte, tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfă pe teritoriul Municipiului Timişoara fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc/preiau marfă în/din Municipiul Timişoara.

Taxa de tranzit se va putea achita online, accesând site-ul www.dfmt.ro, precum şi la casieria Direcţiei Fiscale. Dovada achitării acestei taxe online se va afla în permanenţă la conducătorul auto şi trebuie să conţină obligatoriu următoarele elemente:
– numărul de înmatriculare al vehiculului sau al ansamblului de vehicule;
– perioada pentru care a fost achitată taxa de tranzit.

Atenţie mare şoferi, AMENDA E MARE!

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.500 RON tranzitarea Municipiului Timişoara fără achitarea taxei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute în prezenta hotărâre se face de către agenţii Poliţiei Rutiere, agenţii Direcţiei Poliţiei Locale precum şi de către personalul Biroului Transport şi Compartimentului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Serviciului Transport şi Siguranţa Circulaţiei a Direcţiei Tehnice – Primăria Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare