Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPoliţiştii din Sânmihaiu Român - captură record de petarde şi alte articole...

Poliţiştii din Sânmihaiu Român – captură record de petarde şi alte articole pirotehnice

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sâmbătă, 28 decembrie 2013, în baza unor informaţii, poliţiştii Secţiei 4 Rurale Peciu Nou – Post Poliţie Sânmihaiu Român, cu sprijinul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au depistat un tânăr de 21 de ani suspectat de efectuarea de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. În urma verificărilor, s-a stabilit că G. Cristian, din Sânmihaiu Român, deţinea ilegal în vederea comercializării aproape 15.000 de articole pirotehnice (petarde, candele, baterii).

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea fără drept de operaţiunii cu articole pirotehnice”, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, procedându-se la ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de articole pirotehnice.

Poliţiştii reamintesc celor „pasionaţi” de acest gen de activităţi că „persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Mai trebuie menţionat faptul că, articolele pirotehnice din categoriile 1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Film artistic! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi de la firma ”Tudo” confundă extrem de grav ficțiunea cu realitatea!

Ca să o scurtăm: Simon Petru Drăgoi este una și aceeași persoană cu cel...

De-ale carnavalului! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi, spaima autorităților publice, șoferilor și a societăților de asigurări auto

Mai mult ca sigur, numele de Simion Petru Drăgoi nu spune mai nimic opiniei...

Șah-mat! Chestorul de poliție Alin Petecel i-a scos din cap luptele greco-romane prefectului PSD Mihai Ritovoiu

Pe zi ce trece, prefectul PSD de Timiș, economistul Mihai Ritivoiu, se apropie tot...