Poliţiştii din Sânmihaiu Român – captură record de petarde şi alte articole pirotehnice

- Advertisement -

Sâmbătă, 28 decembrie 2013, în baza unor informaţii, poliţiştii Secţiei 4 Rurale Peciu Nou – Post Poliţie Sânmihaiu Român, cu sprijinul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au depistat un tânăr de 21 de ani suspectat de efectuarea de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. În urma verificărilor, s-a stabilit că G. Cristian, din Sânmihaiu Român, deţinea ilegal în vederea comercializării aproape 15.000 de articole pirotehnice (petarde, candele, baterii).

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea fără drept de operaţiunii cu articole pirotehnice”, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, procedându-se la ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de articole pirotehnice.

Poliţiştii reamintesc celor „pasionaţi” de acest gen de activităţi că „persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Mai trebuie menţionat faptul că, articolele pirotehnice din categoriile 1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare