Perioada 10 – 13 martie a însemnat aproximativ 2.000 de sancţiuni contravenţionale şi peste 184 de carnete de conducere reţinute. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Au fost aplicate 1949 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 386 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 845 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 142 de pietoni care nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost reţinute în vederea suspendării 188 de permise de conducere, 123 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii timişeni au avut de-a face şi cu un şofer în vârstă de 55 ani ce conducea fără nicio problemă pe drumurile publice, în ciuda faptului că avea o alcoolemie în sânge de 1,01 mg/l. În cauză a fost întocmit dosar penal.