Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Spania este stăpâna echipei ideale a anului 2012 anunţată de UEFA. 5,3 milioane de voturi primul „11” al Europei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Forul suprem al fotbalului european a anunţat echipa ideală a anului 2012. Cei 500.000 de utilizatori ai uefa.com au avut posibilitatea să-şi voteze favoriţii, jucătorii Spaniei fiind principalii artizani ai primului „11” european, competiţia internă a ibericilor fiind de asemenea bine reprezentată.

UEFA a anunţat echipa ideală a anului 2012: Dominaţia spaniolă, din toate punctele de vedere, este mai mult decât evidentă. După cele 5,3 milioane de voturi ale celor aproape 500.000 de utilizatori ai site-ului s-a stabilit, pentru a treia ediţie consecutivă, că opt jucători din Primera Division merită statulul de „titular în primuil 11” al Europei. Patru dintre cei opt vin de la Real Madrid, şi tot atâţia vin de la FC Barcelona. Spre surprinderea tuturor, din acest campionat, în echipa ideală a Europei, nu se găseşte vedeta celor de la Atletico Madrid – Falcao.

Dintre cei opt „spanioli” nu puteau lipsi starurile Messi şi Cristiano Ronaldo, portughezul fiind prezent pentru a şaptea „selecţie” în primul „11” european, reuşind să doboare un nou record din acest punct de vedere. Jucătorul cu cele mai multe voturi este spaniolul Andres Iniesta, jucătorul Barcelonei fiind votat de trei sferturi dintre cei care şi-au exprimat această opţiune.

Jucători care nu evoluează în campionatul spaniol, dar care au prins un loc în echipa ideală a anlui 2012, sunt germanul Philipp Lahm, brazilianul Thiago Silva şi italianul Andrea Pirlo.

La nivel de ţări, Spania este cel mai bine reprezentată, cu cinci jucători, ibericii fiind urmaţi de Germania, cu doi reprezentanţi şi Brazilia, Italia, Argentina şi Portugalia, cu câte unul singur.

Pentru prima dată, nici un jucător din campionatul coinsiderat cel mai puternic din lume – Premier League, nu are nici un reprezentant în echipa anului.

Echipa anului 2012

Iker Casillas (Real Madrid / Spania) – Sergio Ramos (Real Madrid / Spania), Gerard Pique (FC Barcelona / Spania), Thiago Silva (AC Milan şi Paris St. Germain / Brazilia), Philipp Lahm (Bayern Munchen / Germania) – Andres Iniesta (FC Barcelona / Spania), Xavi Hernandez (FC Barcelona / Spania), Andrea Pirlo (Juventus / Italia), Mesut Ozil (Real Madrid / Germania) – Lionel Messi (FC Barcelona / Argentina), Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Portugalia)

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare