Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Strada Ștefan cel Mare, aproape GATA! Ce MINUSURI are, înainte de inaugurare! FOTO/VIDEO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.9 ° C
11.1 °
8.4 °
70 %
7.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °
mar
3 °

Muncitorii de la Porr Construct, firma care a câștigat licitația pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare, se apropie de final cu lucrările iar sensul de mers dinspre Calea Stan Vidrighin înspre strada Șt. O. Iosif, este aproape gata. După ce la finalul anului trecut s-a dat drumul traficului pe un celălalt sens de mers, dar restricționat, ambele sensuri pe cele două benzi, cât de curând municipalitatea va deschide traficul integral pe tronsonul reabilitat.

Lucrările, în valoare de 18 milioane de lei, fără TVA, a căror termen de finalizare era de 9 luni, sunt foarte avansate, pe șantier rămânând unele mici ”detalii” de pus la punct. La momentul la care am fotografiat pe acest șantier, mai exact vineri, 17 aprilie, după-masă, muncitorii marcau carosabilul. În zonă a fost montat deja, în totalitate, sistemul de semaforizare, dar și indicatoarele rutiere. Carosabilul a fost finalizat pe întreaga suprafață, trotuarul și pista de biciclete nefiind încă gata de pus în funcțiune, însă aceste lucrări se pot efectua și dacă traficul rutier ar fi deschis. De asemenea, s-au plantat zeci de copaci, pa ambele părți ale străzii reabilitate.

Așa cum era de așteptat, chiar dacă nu sunt finalizate lucrările, pe strada Ștefan cel Mare găsim și MINUSURI Mari! Unul dintre acestea se referă la faptul că nici pe o parte și nici pe cealaltă a carosabilului nu au fost amenajate locuri de parcare, asta chiar dacă, în vechea configurație, strada avea, tocmai pe latura aflată încă în lucru, câteva astfel de locuri (pentru 10-15 autoturisme). Acest lucru dezavantajează tocmai Asociația Handicapaților Locomotor din Timișoara, instituție care își are sediul pe strada Ștefan cel Mare, și care nu beneficiază de locuri ”dedicate” acestui tip de persoane, decât în spatele imobilului, în condițiile în care accesul în clădirea unde își are sediul Asociația se face prin față.

Tot la capitolul minusuri avem câteva și în dreptul bicicliștilor sau pietonilor. Pista de biciclete construită din pavaj (suprafață deloc plăcută pentru cei care utilizează acest mijloc de transport în scop utilitar, zi de zi) are, chiar în mijlocul ei, un indicator rutier, iar la un capăt al ei (în intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Petrov Cermena), muncitorii au uitat să coboare bordura, aceasta coborând doar în dreptul trecerii de pietoni. În ceea ce privește suprafața pietonală, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Gheorghe Asachi, exact pe mijlocul trotuarului, ”tronează” o aerisire de gaz o țeavă de circa 10 cm înățime, amplasată ”ideal” pentru a-ți agăța un picior și a trage o căzătură zdravănă dacă nu o observi din timp. Un alt minus la capitolul trotuare, este lățimea spațiului pietonal pe toată lungimea acestuia, dintre străzile Gh. Asachi și P. Cermena, acesta având suprafața de numai un metru, ceea ce corespunde deplasării unei singure persoane. Toate aceste minusuri pot fi văzute exact în înregistrarea video de mai jos.

[responsive_youtube

Video: Alex Valentin Pokus

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare