biciclisti-pista-crapata

În vara acestui an se va încheia proiectul demarat de Administrația Bazinală a Apelor Banat împreună cu Consiliul Județean (CJ) Timiș și Primăria din Zrenjanin (localitate aflată în Serbia), odată cu achiziționarea bicicletelor și a sistemelor aferente închirierii acestora.

Cum proiectul pistelor de biciclete aflat în afara razei teritoriale a municipiului Timișoara prevede ca drumul destinat exclusiv bicicliștilor să fie ”drept”, iar la interior de oraș acestea sunt ”șerpuite”, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, susține că bicicliștii vor fi nevoiți să se obișnuiască cu această idee. ”Nu vreau să discut despre pistele de biciclete de la Timişoara. Am înțelesc că aşa a fost ideea proiectantului, să fie foarte şerpuite şi foarte întrerupte şi foarte întoarse, într-un fel sau altul. Dacă în cazul proiectului din interiorul Timișoarei s-a considerat că e bină făcut pe după pomi, pe după stâlpi, probabil că este în regulă şi o să ne obişnuim şi cu pista şerpuită”, a spus președintele CJ Timiș.

”Pista de biciclete realizată de ABA Banat cu participarea Consiliului Județean Timiș și a Primăriei Zrenjanin este făcută așa cum a fost proiectată. Urmează să fie făcută recepția finală în acest an și să se încheie proiectul inclusiv prin cumpărarea bicicletelor” susține Bojin, care se arată revoltat de faptul că unii dintre șoferii care utilizează șoselele județului urcă cu mașinile pe pistele de biciclete, deși acestea nu sunt destinate vehiculelor grele.

”Aşa suntem noi, românii, în loc să respectăm un lucru bine făcut cum e pista de biciclete, care e făcută pentru biciclete nu pentru maşini şi pentru camioane… apoi tot noi spunem că nu e bine făcută! Va trebui să fim rapizi cu regulamentul ca să închidem discuţiile şi să se stabilească drepturile pentru folosirea pistei de biciclete, dar şi obligaţiile. Ar fi păcat acum, după ce am făcut-o şi ne-am străduit să dăm o vizibilitate pozitivă Begăi până la ieşirea din ţară, să ajungem să vedem doar dărâmături sau urme de maşini pe pistă, sau, în Timişoara, să vedem maşini parcate pe pista de pe malul Begăi”, a mai spus Bojin, revoltat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here