Sute de amenzi, împărțite de polițiștii rutieri pe șoselele din Timiș

0
677

Începând de vineri, 5 decembrie 2014 și până ieri, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Poliţiştii au întocmit 4 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate. Oamenii legii au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 236 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 39 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 43 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Spune-ţi opinia civilizat!