Transfer aeroport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au reţinut două grupuri formate din  treisprezece  persoane, care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

*În data de 11.09.2012 orele 03.30 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte nouă  persoane care au coborât dintr-un autovehicul şi  au început deplasarea pe jos peste câmp spre Republica Ungară. A fost declanşată o  acţiune specifică pentru reţinerea migranţilor. Totodată s-a luat masura identificării şi reţinerii autovehiculului cu care au fost transportaţi migranţii  precum şi a conducatorului auto .

Astfel a fost identificat autoturismul marca Chrysler Voyager condus de  cetăţeanul român VALENTIN P. din Bucureşti. De asemenea cele nouă persoane reţinute în zona de frontieră nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră in vederea clarificării situaţiei.

S-a stabilit că  cele nouă persoane sunt cetăţeni din Pakistan şi Nepal cu vârste cuprinse între 22-37 ani. În urma audierilor lor s-a constatat că una din cele nouă persoane  , un cetăţean pakistanez în vârstă de 25 ani,  a fost cea care a organizat transportul fiind facilitatorul grupului de migranţi.

În cauză cele opt persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cetăţeanul pakistanez în vârstă de 25 de ani  pentru săvâşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanul român pentru complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor vor fi luate măsurile legale care se impun.

 

*În aceiaşi zi o  patrulă  din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sânnicolau Mare a depistat în zona de competenţă, un alt grup de migranţi format din patru  persoane.

Persoanele descoperite pe câmp, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră in vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria,  cu vârste cuprinse intre 18 si 28 de ani.

În cadrul primelor cercetări, aceştia declarat că au călătorit  cu un autoturism taxi până la marginea localităţii Cenad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii lor de către poliţiştii de frontieră. Intenţia lor era de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost intocmite lucrari penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie luate măsurile legale ce se impun.