Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateTimişoara nu va avea elicopter SMURD nici în 2017. Specialişti necunoscuţi i-au...

Timişoara nu va avea elicopter SMURD nici în 2017. Specialişti necunoscuţi i-au spus şefului CJ Timiş că nu e necesar!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lipsă totală de interes a autorităţile judeţene pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara cu elicopter SMURD. În anii precedenţi, subiectul tranferului elicopterului de la Arad la Timişoara a încins spiritele, cauzând chiar şi un mic conflict între fostul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin, şi unul din vicepreşedinţii CJ Arad. Acum, situaţia pare să fie extrem de clară. Conform specialiştilor, Timişoara nu ar avea nevoie de elicopter, iar ISU şi Spitalul Judeţean nu ar fi făcut cereri care să arate că este nevoie de o astfel de dotare. Mai mult, spune şeful CJ Timiş, nu avem nici spaţiu, căci…avem planuri de viitor!

„Nu pot să iau eu decizia dacă nu am din partea specialiştilor o fundamentare pentru achiziţia unui elicopter. Îl avem zilele astea pe domnul Arafat aici, vom mai discuta, dacă specialiştii promovează această idee, fiţi convinşi că mă voi alătura pentru a o susţine. Au mai avut loc aceste discuţii, dar să ştiţi că tot specialiştii nu au fost de acord pentru că nu se pretează. Cel de la Arad deserveşte în mare parte pacienţii de la Spitalul Judeţean din Timişoara. Ţinând cont că în zona Spitalului Judeţean se vor face mai multe investiţii, va fi puţin cam delicat funcţionalitatea elicopterului în acea zonă, pentru că în zona Casei Austria va fi poziţionată viitoarea maternitate, tot în zona Spitalului de Ortopedie, chiar în mijloc unde este acel heliport nefuncţional se ia în calcul realizarea de către Ministerul Sănătăţii a unei noi UPU care să fie conectată cu Ortopedia, Casa Austria şi viitorul Spital de obstetrică şi ginecologie”, a explicat şeful CJ Timiş, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare