Protestatarii revin în Piaţa Victoriei din Timişoara. Ce îi nemulţumeşte UPDATE: Numărul participanţilor

- Advertisement -

Au luat pauză o săptămână, însă, deja susțin că este momentul să revină în stradă, pentru a anunța coaliția de guvernare că nu poate adopta legi după bunul plac. Protestatarii din Timișoara vor ieși din nou în stradă, astăzi, de la ora 18. Adunarea se va da în Piața Sfântu Gheorghe, urmând ca mai apoi să fie organizat și un marș cu detinația Piața Victoriei.

„1 – Șerban Nicolae propune grațierea corupților. Tot el ne numește „excesiv de proști și excesiv de ticăloși” pentru că nu suntem de acord cu el.
2 – În parlament se afirmă că stoparea atentatului din data de 18 ianuarie plănuit de PSD+ALDE (adică împiedicarea guvernului de a adopta cele 2 ordonanțe) este un abuz de putere al președintelui.
3 – Tudor Ciuhodaru propune pedeapsă cu până la 3 ani închisoare pentru cei care protestează!
Nu vă lăsați păcăliți de declarațiile membrilor PSD că nu susțin o inițiativă sau alta. Deja știm cu toții cât sunt de mincinoși și parșivi. Este suficient? #rezist #refuz
, au anunţat organizatorii pe Facebook.

Şi senatoarea PNL, Alina Gorghiu, este de părere că legea va fi modificată de PSD astfel încât să servească unor interese de partid. „Ceea ce auziți în spațiul public de la PSD referitor la Legea grațierii este o minciună, e praf în ochi, e o lege care a primit în acest moment zeci de amendamente din partea senatorilor PSD, amendamente care se referă în principal la grațierea faptelor de corupție începând cu luarea și darea de mită, conflictul de interese, abuzul în servicu, trecând la falsul în înscrisuri oficiale și așa mai departe. Partea a doua și mai tristă la grațierea faptelor de corupție este că nu se încurajează deloc recuperarea prejudiciilor” a explicat liberala.

UPDATE: Numărul protestatarilor nu a trecut de 50, din cauza vremii de afară. Cei care au înfruntat totuşi ploaia pentru a ieşi în piaţa Sfântu Gheorghe au primit pelerine de ploaie din partea organizatorilor. După circa o oră în care au stat în piaţă fără a scanda şi fără a purta discţii, participanţii şi organizatorii au căzut de comun acord să organizeze o nouă întâlnire săptămâna viitoare, la aceeaşi oră. Ulterior, o parte din participanţi au plecat înspre Piaţa Victoriei.

Foto: arhivă

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare