Spiritul Timișoarei depășește granițele orașului, pentru a se propaga în Europa și chiar mai departe. Nu doar prin locuitorii orașului și realizările lor, ci chiar și prin intermediul suvenirurilor care fac cinste Timișoarei și Banatului.

Povestea lui Florin a început în urmă cu câțiva ani, când a avut oportunitatea de a promova materiale ale echipei AEK Politehnica Timișoara. A început cu câteva fulare și bilete de meci și a descoperit un vad comercial ce aștepta neexplorat sau poate prea puțin explorat. De la materiale sportive, și-a extins mica afacere spre produse tradiționale românești și spre obiecte decorative și nu numai, cu înscrisurile orașului, ale Banatului și ale Românei.

Acum afacerea sa e una de familie, prin care și-a propus să promoveze imaginea și istoria Timișoarei atât în țară, cât și în străinătate. Ideea a preluat-o din marile capitale europene și a pus-o în practică alături de soția sa. La standul său amplasat în Piața Victoriei, în apropiere de Opera Română, cei mai activi cumpărători sunt turiștii străini, care vor să ia o bucățică din Timișoara la plecare, care să le amintească pentru totdeauna de orașul de pe Bega. Și au ce alege! Colecția de suveniruri include magneți de frigider cu simbolurile orașului; vinuri personalizate cu clădirile semnificative pentru Timișoara: Catedrala Mitropolitană, Opera Română; pahare și căni inscripționate, ii autentice, elemente decorative tradiționale românești, altele cu imaginea lui Vlad Țepeș și chiar jucării pentru copii.

Pentru viitor, Florin își propune să realizeze suveniruri atât cu personalități istorice reprezentative pentru Timișoara, cum este Pavel Chinezu, cât și cu personalități ale cinematografiei, cum este timișoreanul Johnny Weissmüller, cunoscut pentru rolul său din filmul Tarzan. Pe Florin îl găsiți la standul din Piața Victoriei, cu zâmbetul pe buze și cu Timișoara în suflet.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.