Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSuvenir de Timișoara: din centrul orașului, până peste hotare

Suvenir de Timișoara: din centrul orașului, până peste hotare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Spiritul Timișoarei depășește granițele orașului, pentru a se propaga în Europa și chiar mai departe. Nu doar prin locuitorii orașului și realizările lor, ci chiar și prin intermediul suvenirurilor care fac cinste Timișoarei și Banatului.

Povestea lui Florin a început în urmă cu câțiva ani, când a avut oportunitatea de a promova materiale ale echipei AEK Politehnica Timișoara. A început cu câteva fulare și bilete de meci și a descoperit un vad comercial ce aștepta neexplorat sau poate prea puțin explorat. De la materiale sportive, și-a extins mica afacere spre produse tradiționale românești și spre obiecte decorative și nu numai, cu înscrisurile orașului, ale Banatului și ale Românei.

Acum afacerea sa e una de familie, prin care și-a propus să promoveze imaginea și istoria Timișoarei atât în țară, cât și în străinătate. Ideea a preluat-o din marile capitale europene și a pus-o în practică alături de soția sa. La standul său amplasat în Piața Victoriei, în apropiere de Opera Română, cei mai activi cumpărători sunt turiștii străini, care vor să ia o bucățică din Timișoara la plecare, care să le amintească pentru totdeauna de orașul de pe Bega. Și au ce alege! Colecția de suveniruri include magneți de frigider cu simbolurile orașului; vinuri personalizate cu clădirile semnificative pentru Timișoara: Catedrala Mitropolitană, Opera Română; pahare și căni inscripționate, ii autentice, elemente decorative tradiționale românești, altele cu imaginea lui Vlad Țepeș și chiar jucării pentru copii.

Pentru viitor, Florin își propune să realizeze suveniruri atât cu personalități istorice reprezentative pentru Timișoara, cum este Pavel Chinezu, cât și cu personalități ale cinematografiei, cum este timișoreanul Johnny Weissmüller, cunoscut pentru rolul său din filmul Tarzan. Pe Florin îl găsiți la standul din Piața Victoriei, cu zâmbetul pe buze și cu Timișoara în suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...