diicot

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism are un nou șef. Ioana Albani a fost delegată, joi, în funcția de procuror general adjunct al DIICOT, pentru șase luni.

„Prin ordinul emis la data de 19.05.2016 de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus delegarea d-nei procuror Ioana Albani, pentru o perioadă de 6 luni, în funcţia de procuror şef ajunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Ioana Albani este procuror-șef al Serviciului de combatere a criminalităţii informatice din DIICOT din anul 2004, numele său fiind legat de mai multe cazuri soluționate de fraude informatice. Ea a mai ocupat funcția de procuror șef al DIICOT, în perioada noimebrie 2005-iulie 2006. Albani a fost premiată de directorul FBI în martie 2015, în semn de recunoaștere a meritelor în combaterea criminalității informatice transfrontaliere.

Funcția de procuror-șef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată într-un dosar de corupție. Locul său a fost luat de către Giorgiana Hosu, căreia i-a expirat mandatul.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.