Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial”Crima Organizată” a ANIHILAT o grupare de proxeneți care plasa MINORE, pentru...

”Crima Organizată” a ANIHILAT o grupare de proxeneți care plasa MINORE, pentru prostituție, în Timișoara și Viena

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Joi, 5 martie 2015, poliţişti ai BCCO Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în comiterea mai multor infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu luna august 2013 şi până în prezent, 11 membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore. Victimele ar fi fost plasate în mai multe localuri de noapte, cu profil de striptease, atât din municipiul Timişoara, cât şi în cluburi de acelaşi profil din Viena – Austria.

În majoritatea cazurilor, membrii grupării s-ar fi folosit de ameninţări şi violenţe pentru a menţine controlul asupra tinerelor, iar sumele de bani susceptibil de a proveni din practicarea prostituţiei le-ar fi revenit în totalitate.

Tot în urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, la sfârşitul anului 2013, trei dintre membrii grupării ar fi obţinut credite cu documente false, obţinute în numele unor persoane angajate fictiv, intrând, astfel, în posesia a 3.800 de euro.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Fete cu dizabilitati din Centrul de Plasament Recas, obligate sa se prostitueze. Au intervenit mascatii

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), alături de...

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au descoperit cocaina intr-o masina, la granita cu Ungaria

Poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate (BCCO) din Timiş şi procurorii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...