”Crima Organizată” a ANIHILAT o grupare de proxeneți care plasa MINORE, pentru prostituție, în Timișoara și Viena

- Advertisement -

Joi, 5 martie 2015, poliţişti ai BCCO Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în comiterea mai multor infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu luna august 2013 şi până în prezent, 11 membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore. Victimele ar fi fost plasate în mai multe localuri de noapte, cu profil de striptease, atât din municipiul Timişoara, cât şi în cluburi de acelaşi profil din Viena – Austria.

În majoritatea cazurilor, membrii grupării s-ar fi folosit de ameninţări şi violenţe pentru a menţine controlul asupra tinerelor, iar sumele de bani susceptibil de a proveni din practicarea prostituţiei le-ar fi revenit în totalitate.

Tot în urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, la sfârşitul anului 2013, trei dintre membrii grupării ar fi obţinut credite cu documente false, obţinute în numele unor persoane angajate fictiv, intrând, astfel, în posesia a 3.800 de euro.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare