Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţea care transporta ilegal migranţi în Germania, prin România, destructurată de DIICOT. De unde venea finanţarea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Acţiune de amploare, în această dimineaţă, a procurorilor DIICOT Biroul Teritorial Arad şi a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, care au efectuat percheziţii în 25 de locaţii pe raza municipiului București și a județelor Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia – România – Ungaria. Suportul a fost asigurat şi cu și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Arad și Timiș, inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră Oradea și Timișoara și jandarmi.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus fraudulos în țară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranți – cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani – pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania. Pe parcursul activităților investigative au fost interceptate cinci transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate, ascunse într-o autocisternă, 42 de persoane, dintre care 18 minori. Finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc în Turcia”, a anunţat DIICOT. Oamenii legii au emis mandate de aducere pentru nu mai puţin de 20 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la trei medici care au eliberat 8.000 de certificate de vaccinare false!

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de...

DNA a descins la Primăria Timşoara! Acnhetatorii fac cercetări într-un dosar cu fapte asimilate celor de corupție

Percheziţii la Primăria Timişoara, în această dimineaţă! Procurorii DNA ar fi descins în biroul...