Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea de Vest din Timişoara măreşte taxele pentru studenţi cu 30 %,...

Universitatea de Vest din Timişoara măreşte taxele pentru studenţi cu 30 %, din acest an

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Universitatea de Vest din Timişoara a decis ridicarea nivelului de taxare cu 30%, modificarea de tarife urmând să fie pusă în practică chiar din această toamnă.

Preţurile nu rămân pe loc nici în alte centre universitare. Spre exemplu, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova s-au adaugat 100 de lei la taxa de școlarizare.

Cea mai mare creştere a taxei de şcolarizare va fi la Facultatea de Medicină din Oradea, specializarea în limba engleză, unde anul întâi de studiu nu va mai costa aproximativ 9.000 de lei ca şi până acum, ci 18.000 de lei. O altă creştere importantă este şi la Medicină Dentară, unde studenţii vor plăti 6.800 de lei, faţă de 2.800 de lei până acum.

Creşterea taxelor vine în contextul în care Universitatea din Oradea trece prin cea mai grea perioadă din ultimii ani din punct de vedere financiar, iar salariile profesorilor reprezintă aproape 90% din bugetul instituţiei, anunţă digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare