Scrisoarea deschisă înregistrată vineri la Registratura Prefecturii Timiș se adresează premierului Victor Ponta și cuprinde zece întrebări complexe la care i se solicită răspuns din partea societății civile. ”Avem zece întrebări foarte importante la care poporul român îi cere să răspundă și sperăm să-și facă timpul necesar. Întrebările se referă la activitatea dânsului din Parlamentul României, la cea din Guvern, o activitate prin care a înlocuit adevărul cu minciuna, dreptatea cu corupția, a desconsiderat generații întregi de studenți, profesori, academicieni, a demolat Avocatul Poporului și instituțiile statului de drept. A arătat lipsă de respect față de orice demnitate și orice valoare pe care poporul român o respectă și pentru care a luptat” ne-a spus Beniamin Lup, reprezentantul grupului de timișoreni care s-au prezentat la Prefectură.

Zilele următoare se va depune o astfel de scrisoare și către Avocatul Poporului. ”Sperăm ca domnul prim-ministru Victor Ponta, înainte să-și dea demisia, să răspundă poporului român la aceste întrebări care sunt pur și simplu imortante pentru popor” a spus pastorul Beniamin Lup, cel care a înregistrat scrisoarea la registratura Instituției Prefectului Județului Timiș.

Vezi înregistrarea video de mai jos, unde autorul acestei scrisori deschise, Beniamin Lup, enunță care sunt întrebările destinate premierului Victor Ponta.