Oficial, Cristian Franţescu este noul subprefect al judeţului Timiş. Susţinut de ALDE pentru a ocupa funcţia de secund al reprezentantului guvernului în teritoriu, Franţescu a fost învestit în funcţie astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Prefectura Timiş.

Postul de subprefect era liber încă din 2016, după ce Zoltan Marossy a fost destituit pentru că a făcut mai multe declaraţii pe tema autonomiei, declaraţii prin care şi-ar fi depăşit atribuţiunile de serviciu, conform reprezentanţilor guvernului. „Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o primul ministru. Aș dori să mulțumesc celor care m-au susținut pentru a ajunge în această funcție. Vin cu experiența acumulată în administrația publică, din Primăria Timișoara. Sunt convins că voi avea o colaborare bună cu prefectul Mircea Băcală, cu reprezentanții CJ, dar şi cu primăria”, a declarat noul subprefect după ce a depus jurământul. Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, şi-a exprimat speranţă că va reuşi să colaboreze cu noul său coleg pentru a pune în practică priorităţile guvernului şi pe cele ale judeţului. Nu în ultimul rând, Franțescu a subliniat că nu a fost și nu este membru al niciunul partid politic.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.