Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

TUPEU maxim! Firme din centrul Timisoarei, fara contract de salubrizare, aruncau deseurile in strada

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Trei societăți care desfășoară activități comerciale în centrul municipiului Timișoara au fost sancționate cu amenda maximă pentru lipsa contractului de salubrizare și necolectarea selectivă a deșeurilor care au fost depozitate pe domeniul public.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează permanent pentru depistarea celor care abandonează deșeuri pe domeniul public, a celor care depozitează resturi formând adevărate rampe clandestine de gunoi, a celor care nu asigură precolectarea selectivă a deșeurilor, precum și în ceea ce îi privește pe cei care nu încheie contracte cu societatea de salubrizare a orașului.

Cele mai noi ”descoperiri” făcute de oamenii legii au fost luni, 4 februarie, când polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a trei societăți comerciale care funcționează chiar în centrul municipiului, în Piața Victoriei, deoarece acestea nu au respectat prevederile legale referitoare la colectarea deșeurilor. ”Este vorba despre un fast-food, un magazin alimentar și unul de încălțăminte, două dintre acestea neasigurând colectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc, conform sistemului implementat de operatorul de salubritate, iar una dintre societăți nedeținând contract de salubrizare. Sancțiunile aplicate acestora, conform HCL 371/2007, sunt de cate 2.500 lei fiecare”, susțin reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Bilanțul lunii ianuarie arată că polițiștii locali au aplicat un număr de 238 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile privind depozitarea deșeurilor, aruncând gunoiul la colț de stradă. ”Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Cetățenii pot sesiza în continuare nereguli privind abandonarea deșeurilor la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro”, mai spun oamenii legii.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore