Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Victor Ponta l-ar putea lua pe Dan Diaconescu sub aripa roșie. Vezi ce a declarat premierul!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
19.7 ° C
20.1 °
17.1 °
79 %
3.6kmh
0 %
mar
26 °
mie
26 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
18 °

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, a lăsat deoparte gargara electorală după ce partidul pe care îl conduce a obținut doar 3.62% din totalul voturilor exprimate la alegerile europarlamentare, adică insuficient pentru a trimite pe cineva la Bruxelles. Astfel, pentru a rămâne pe scena politică, Dan Diaconescu SMS a hotărât să se facă frate cu cei pe care mai până ieri îi făcea în toate felurile.

Înainte de alegeri, Diaconescu a făcut personal o vizită la Timișoara, și din vârful papamobilului de sute de mii de euro, a vorbit despre Revoluția din 1989 și despre sacrificiul timișorenilor. În discursul său, politicianul a comparat familia Ceaușescu cu actuala clasă politică, și l-a acuzat, în special, pe Ponta pentru faptul că ține România sub austeritate.

„Cei care au venit după Ceaușescu nu numai că nu au făcut nimic din ce a făcut ăla, toate fabricile și locurile de muncă, dar au avut toate apucăturile lui, și-au pus nevestele, amantele, copiii în funcții. Noi am făcut o propunere acum câteva luni de mărire a alocațiilor copiiilor de la 42 la 200 de lei, și culmea că am găsit și banii necesari în buget. Știți cine a venit la tribună să protesteze? Victor Ponta care a zis că nu sunt bani.”, declara atunci Diaconescu.

După rezultatul dezastruos de la alegeri iată că Diaconescu reușește, printr-o mișcare de balerină politică, să poarte discuții cu Ponta și chiar să accepte tratative pentru o posibilă alianță. Unde e discursul acuzator de dinainte de alegeri? S-a dizolvat la fel ca procentele preconizate înainte de 25 mai. Motivul e desigur lupta anti-Băsescu, deși președintele mai are doar 6 luni de mandat.

Desigur că Ponta, împreună cu PSD, ar accepta sub aripa roșie încă un partid satelit, mai ales că, de partea cealaltă a baricadei, PNL și PDL plănuiesc o uniune de dreapta care să facă față, sau chiar să câștige la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Singurul lucru discutat în cadrul alianței, faptul că practic în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL – PDL. Acum ce să fac? Noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, cât era USL-ul. Acum plătim. Față de această situație o să încercăm, pe cât posibil, chiar și din opoziție, să nu fim singuri. Și putem evident și discutăm în teritoriu cu cei de la PPDD. Putem să facem și o alianță la nivel de parlament dacă este vorba de proiecte legislative comune. Am discutat de faptul că ei cu siguranță nu vor să treacă în alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis- Blaga și atunci este normal să putem să colaborăm la nivel parlamentar și la nivel local”, a anunțat premierul Victor Ponta.

Astfel, pe principiul „el m-a făcut oligofren, eu i-am zis că-i nesimțit, dar nu ne-am jignit”, cele două partide și-ar putea da mâna într-o alianță care nu are nimic de-a face cu ideologiile politice (PSD este de stânga, PP-DD este de dreapta), fapt obișnuit în scena politică românească, unde nu contează ce declari atâta vreme cât la sfârșitul zilei poți să muști din cașcaval.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare