E oficial! PNL, PDL și PNȚCD au semnat protocolul de colaborare la nivel local. Lupta dreptei împotriva PSD a început!

- Advertisement -

Astăzi la Primărie au fost prezenți Nicolae Robu, Dan Diaconu, Adelina Terziu și Ciprian Mihok, liderii celor trei partide de centru dreapta din Timișoara: PNL, PDL și PNȚCD. Cele trei grupări au făcut primul pas către o colaborare și obținerea unei majorități în Consiliul Local al orașului

Nicolae Robu,  edilul Timișoarei și președintele PNL Timiș, nu a semnat protocolul însă a ținut discursul de deschidere a evenimentului. Potrivit liberalului, semnarea protocolului de colaborare vine pe fondul unei duble necesități: 1. electoratul timișorean votează în mod traditional dreapta, deși de cele mai multe ori grupările politice din această parte a eșicherului sunt fragmentate; 2. lupta electorală împotriva PSD.

„Vorbim despre nevoia de coagulare a forțelor de dreapta, alegerile au arătat că electoratul român și electoratul Timișoarei este în mod predilect orientat către dreapta. Fragmentarismul existent pe culoarul de dreapta a făcut ca la ultimele alegeri partidul cu cel mai mare procent să fie PSD. Este, pe o scară largă, împărtașită idea ca forțele de dreapta să se unească în conformitate cu așteptările cetățenilor. Ne așteptăm ca PSD să încerce să pună piedici în fața proiectelor Timișoarei. ” a explicat Robu.

Dan Diaconu, semnatar al acordului a ținut să îl completeze pe Robu și a declarat că semnăturile reprezintă partide și nu oameni sau interese private: „Acest protocol este între partide și nu între persone fizice. Este un protocol  politico-administrative al partidelor de dreapta din municipiul Timișoara”

Din partea Partidului Democrat Libera a semnat Adelina Tîrziu, consilier local. Ea a semnat în locul lui Cornel Sămărtinean, liderul PDL Timișoara, care nu a putut să ajungă: „Voi semna acest protocol fiind mandatată de Cornel Sămărtinean. Dreapta trebuie să se coalizeze și să formeze o singură forță capabilă să învingă PSD la următoarele alegeri”.

Ciprian Mihok, președintele PNȚCD Timiș a explicat că, din punctul său de vedere, noua coaliție va reprezenta interesele tuturor timișorenilor și nu doar a celor care votează dreapta.

„Nu vom reprezenta doar interesele celor de dreapta, ci vom reprezenta proiectele tuturor timișorenilor. Doar prin proiecte putem să ne afirmăm și doar prin proiecte îndeplinite putem să le facem bine timișorenilor, E un gest de datorie, un gest reflex necesar pentru a înlătura orice fel de urmă a relelor săvârșite și spuse până acum, pentru a închide gura răuvoitorilor care ne-au pus vorbe în gură. Este un gest normal pentru care simțim că ne-am pregătit toată viața, pentru care s-a semnat punctul 8 de la Timișoara. Prin acest gest readucem normalitatea în Timișoara, timișorenii trebuie să știe că noi le reprezentăm interesele”a declarat Mihok.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare