Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriLucrări de mântuială! Firmele care reabilitează şoselele şi trotuarele Timişoarei îşi bat...

Lucrări de mântuială! Firmele care reabilitează şoselele şi trotuarele Timişoarei îşi bat joc, pe bani publici! FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, primarul Timişoarei Nicolae Robu inaugura, cu un mic scandal, reabilitarea străzii Orşova din oraşul de pe Bega, acolo unde, în momentul inaugurării, a descoperit că asfaltul proaspăt turnat nu e tocmai conform normelor. „Apa bălteşte pe asfaltul proaspăt! E o problemă de calitate a lucrării, din păcate asfaltul nu a fost peste tot aşternut la gradul de netezime normal, şi de aceea în trei-patru locuri, bălteşte apa. Evident că vom contacta firma care a executat lucrarea şi le vom cere să remedieze, doar că lucrul acesta nu ar fi trebuit să îl descopere primarul”, a declarat Robu, la faţa locului.

O problemă din aceeaşi categorie am descoperit-o aseară, în timp că făceam o plimbare pe strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu şi sunt convins că nu e singura locaţie unde se întâmplă acest „fenomen”.

Care este mai exact fenomenul? Bătaia de joc a firmelor care execută lucrări pe domeniul public, pe bani publici, fără să răspundă pentru nesimţirea de care dau dovadă muncitorii sau inginerii pentru faptul că la nici un an de la inaugurare (în cazul de faţă), sau mai exact spus după opt luni de la repunerea „în circuit”, asfaltul necesită o nouă… „reabilitare”.

Deşi Primăria se bate cu cărămida-n piept că vrea să reabiliteze strada Podeanu, prin extinderea carosabilului la patru benzi şi refacerea completă inclusiv a trotuarelor, o parte dintre acestea, aproape de intersecţia cu Calea Stan Vidrighin, au fost deja reabilitate încă din luna octombrie a anului 2013, moment la care intersecţia respectivă a fost semaforizată şi dată în folosinţă odată cu strada nou-creată ce face legătura între Calea Stan Vidrighin şi strada Torac. Grav este că trotuarul de pe partea dreaptă, cum se merge dinspre Calea Stan Vidrighin spre Baza 2 a Politehnicii Timişoara, arată jalnic la opt luni de la asfaltare. Prin suprafaţa de asfalt au „pătruns” buruienile, acesta are zeci de metri de fisuri şi crăpături, ceea ce demonstrează calitatea „impecabilă” a lucrărilor efectuate de societatea care a executat aceste mizerii, odată cu reabilitarea noii străzi care merge pe marginea cimitirului din Zona Buziaşului.

Să mai pomenim de faptul că trotuarul de pe Calea Stan Vidrighin şi cel de pe strada Podeanu, deşi se intersectează, nu au nicio legătură, colţul comun fiind o altă bătaie de joc la adresa pietonilor? Sau e prea mult dacă mai spunem şi despre asta…?

PS: Dacă şi în zona dumneavoastră aţi constat aceste probleme, ne puteţi anunţa prin intermediul rubricii „Trimite-ne o ştire sau un pont!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n Germania! Primarul Dominic Fritz laudă ”voluntarii” deși micuții au contracte remunerate cu instituții din subordinea municipalității

Întotdeauna, în situații neclare, Dicționarul Explicativ al Limbii Române dezleagă orice mister. DEX-ul, la...

O noua bataie de joc in stil RETIM: prima campanie de colectare a deseurilor voluminoase din Timisoara

Compania RETIM Ecologic Service SA va derula, în perioada 19 noiembrie 2018 – 18...

Bestia care a tarat un caine cu masina pe asfalt, identificata de IPJ Timis

Bărbatul care a târât cu o mașină de teren albă un câine pe asfalt...