Transfer aeroport
11.4 C
Timișoara
24-feb.- 2020
Transfer aeroport

Veste pentru asociațiile de proprietari! Din 12 martie se depun actele pentru banii de reabilitare a fațadelor

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro
- Advertisement -

Primăria Timișoara anunță demararea lucrărilor de reabilitare a clădirilor istorice prin programul de cofinanțare cu proprietarii și asociațiile de locatari. Potrivit lui Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, autoritățile locale vor interveni cu 20% din valoarea totală a execuțiilor, restul de 80% fiind suportat de  către proprietari. Pentru anul acesta s-au alocat pentru proiect, de la bugetul local, aproximativ 1 milion de euro.

„Am pornit practic perioada de depunere a dosarelor de către asociațiile de proprietare pentru accesarea programului de reabilitare a clădirilor istorice. Reamintim că e vorba de un program  în care Primăria intervine cu o cofinanțare de 20% din valoarea totală de execuție, 80% din valoare fiind suportată de către asociațiile de proprietari într-un termen de 10 ani cu rate egale fără dobândă. Lucrările se referă la fațade, la vitrine la tâmplărie, la structura și învelitoarea acoperișului și sunt lucrări ce țin de caracterul istoric al clădirilor vizate.” a declarat Diaconu.

Asociațiile de proprietari care doresc să beneficieze de ajutorul de la Primărie sunt așteptați cu actele necesare începând cu data de 12 martie, săptămâna viitoare, la camera 12. Diaconu a precizat că nu există un termen limită a acestui proiect însă speră că cei care doresc să își repare fațadele, să vină până la sfârșitul perioadei de deupunere a dosarelor, dată stabilită la 20 aprilie.

„Setul de criterii de departajare a fost aprobat de către consiliul local în cursul ședinței din săptămâna trecută iar între 12 martie și 20 aprilie se depun dosarele de către asociațile de prorpietari.E le cuprind, pe de-o parte, informații legate de proprietate, de veniturile prorpietarilor dar și de proiectul tehnic și de autorizația de construcție care sunt elemente absolut necesare ca aceste clădiri să intre în program.  Nu avem un termen limită pentru acest program, primul termen limită pentru depunerea dosaerlor este de 20 aprilie, se depun la primărie la Camera 12, dar în condițiile în care mai rămân bani de execuție noi vom primi mai departe dosare și le vom evalua.” a explicat Dan Diaconu.

Viceprimarul a încheiat prin a clarifica faptul că nu există, neapărat, o zonă favorizată pentru aceste reabilitări, vizate vor fi clădirile istorice care au nevoie imediată de intervenție sau cele care se află deja într-un stadiu avansat cu lucrările de proiectare și de obținere a vizelor de construcție.

„Toate zonele istorice ale municipiului Timișoara beneficiază de acest program de reabilitare a clădirilor istorice. În momentul de față, ceea ce ne interesează în primul rând este să obținem dosare din partea asociaților de proprietari care sunt deja într-un stadiu avansat al lucrărilor de proiectare și obținere a avizelor de construcție pentru a putea licita cât mai curând partea de execuție. Sigur că Piața Victoriei este un element pe care îl vizăm în mod special prin acest program însă asociațiile de proprietare trebuie să facă anumiți pași pentru a intra în acest program.”

 

- Advertisement -
- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

O călătorie pe şinele istoriei – Primul tramvai din România a fost în Timişoara

  Tramvaiul cu cai este specific secolului al XIX-lea, inventatorul lui fiind Benjamin Outram, inginer englez, cu activitate de pionierat...