Începere modernizarea Parcului Justiţiei din Timișoara. Vezi câți copaci noi vor fi PLANTAȚI și cum va fi iluminat

- Advertisement -

Prin contractul de finanţare nr. 5114/29.05.2015, semnat între Municipiul Timişoara şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost aprobată finanţarea realizării obiectivului de investiţie ”Modernizarea Parcului Justiţiei”. Sursele de finanţare sunt bugetul local, bugetul de stat şi Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Regio – Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii spaţiilor publice urbane de recreere şi agrement din Municipiul Timişoara, în vederea creşterii calităţii vieţii locuitorilor şi a stimulării dezvoltării durabile în această zonă.

Obiectivele specifice ale proiectului urmărite în vederea modernizării Parcului Justiţiei constau în reamenajarea şi completarea spaţiilor verzi pe o suprafaţă de 20.550,00 mp, plantarea a 109.300 bucăți de bulbi, 53 de arbori şi arbuşti, dar și refacerea unei suprafeţe gazonate de 16.697,8 mp. Municipalitatea urmărește ca acest parc să mai beneficieze de un sistem modern de irigare a parcului, precum şi a unei staţii de pompare. Se va reface iluminatul public utilizând energiile alternative, urmând să fie montați 23 de stâlpi iluminat fotovoltaici. Aleile pietonale, în suprafaţă de 1.577 mp, vor fi ele reabilitate, urmân ca la finalul lucrărilor să fie dezafectat gardul împrejmuitor. Parcul Justiției va fi dotat și cu mobilier urban nou, acesta constând în 38 de bănci odihnă și 35 de coşuri de gunoi.

Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, implementarea proiectului are termen de finalizare pe data de 29 decembrie 2015, valoarea totală a proiectului fiind de 2.096.732,65 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.042.691,46lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Vă reamintim că la momentul semnării acestui proiect, la finele lunii aprilie, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, anunța că ”Dată fiind capacitatea noastră dovedidă de a implementa proiecte, suntem încrezători că-l vom duce la bun sfârşit şi pe acesta, astfel încât să putem raporta, în final, o rată de succes de 100 % (…). Vom avea, la sfârşitul acestui an, implementate cu succes 40 de proiecte din 40 cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, la care se vor adăuga o mulţime de alte obiective realizate cu banii noştri, adică pe bugetul local!”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img