ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Euro se pregătește să urce la 4,47 lei

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cursul euro a fluctuat între 4,4455 și 4,4484 lei, media de la finalul intervalului fiind stabilită la 4,4483 lei. Ultima ședință a perioadei s-a deschis la 4,4460 lei, iar după o scădere până la 4,4410 lei, euro a crescut la 4,46 lei, cotațiile de la închidere fiind de 4,4550 – 4,4580 lei. Analiștii de la Erste Bank anticipează o posibilă depășirea a rezistenței de la 4,47 lei, cu euro urcând spre 4,48 – 4,50 lei. La această evoluție ar contribui schimbul valutar a 2,2 miliarde lei, obținuți printr-o emisiune de obligaţiuni recentă, la care va recurge Primăria Bucureştiului pentru a achita un împrumut anterior. Cel de al doilea factor este unul extern, și vizează Grecia. În cazul în care Atena nu va ajunge la un compromis cu creditorii săi externi, din troika UE-FMI-BCE, există posibilitatea să asistăm la falimentul finanțelor publice elene, care nu va mai putea să achite împrumuturile precedente, implicit la ieșirea din zona euro (Grexit). Deprecierea leului față de euro nu va fi însă una de lungă durată, acesta urmând să se întoarcă către suportul de la 4,42 lei. În schimb, dolarul american și francul elvețian vor putea atinge noi maxime istorice, pe măsura aprecierii lor față de moneda unică.

Media monedei elvețiene, care a fluctuat pe piețele internaționale între 1,039 și 1,049 franci/euro, a crescut de la 4,2605 la 4,2739 lei, media de la finalul perioadei fiind stabilită la 4,2731 lei. O rază de speranță pentru cei peste 75.000 de români cu credite în franci vine de la vicepreședintele Băncii Naționale a Elveției, Fritz Zurbrugg, care a declarat recent că francul elvețian trebuie să se devalorizeze pentru că aprecierea din ultimele luni afectează evoluția economiei. „Am așteptat să apară semnale pozitive din Europa iar acum aceste semnale au apărut. Nu doar din partea Germaniei ci și dinspre Italia, Spania și Portugalia. E adevărat, previziunile economice în privința Chinei și a SUA au devenit mai nesigure”, a afirmat vicepreședintele BNE.

Dolarul american a avut o volatilitate ridicată, cu un curs minim de 3,9014 și unul maxim de 4,0013 lei, nivel care nu a mai fost atins de peste trei săptămâni. Vineri, media a fost stabilită la 3,9765 lei, însă în piața valutară cotațiile a urcat de la 3,969 la 4,051 lei, semn că dolarul va reveni astăzi la 4 lei.

Perechea euro/dolar, a coborât de la 1,1450, la începutul perioadei, la 1,1002 dolari, la finalul ei. Investitorii au fost mulțumiți de ușoara creștere din apriliei a prețurilor, cu excepția energiei și alimentelor, din SUA. Aceasta ar putea permite Rezervei Federale americane să majoreze dobânda, marele pariu financiar al acestui an.

*Analiza cuprinde perioada 18-22 mai 2015

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore