AcasăStiriAdministratieCâinii fără stăpân scapă de eutanasiere! Vezi reacția lui Robu

Câinii fără stăpân scapă de eutanasiere! Vezi reacția lui Robu

Fundația Vier Pfoten a primit câștig de cauză în procesul pe care l-a intentat Guvernului României în ceea ce privește eutanasierea câinilor fără stăpân. Astfel, deocamdată procesul de eutanasiere a patrupedelor este suspendat. Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, este dezamăgit de decizia luată de Curtea de Apel București care efectiv oblige municipalitățile din toată țara să renunțe pentru moment la această procedură.

„Chiar dacă legea, în esența ei, consider că este bună, normele de aplicare erau neinspirate și făceau ca acțiunea de eutanasiere să meargă extrem de anevoios. În anumite situații trebuie să recurgi la eutanasiere, oricât iubești câinii. Nu o faci cu plăcere, dar trebuie să pui omul în prim-plan. Nu poți lăsa orașele să fie năpădite de câini și nu poți expune copiii, vârstnicii și persoanele de orice vârstă să fie mușcați. Legea a fost pusă în aplicare până acum, dar destul de ineficient pentru că procedura este greoaie”, a declarant primarul.

Deocamdată, în Timișoara, nu există o firmă de gestionare a câinilor vagabonzi, deoarece contractual cu Danyflor a expirat. O nouă licitație urmează să fie demarată, dar nu se știe încă la ce data se va întâmpla acest lucru.

Fundatia Vier Pfoten este o organizație pentru protecția animalelor cu sediul central la Viena, Austria. Fondată de Helmut Dungler, în 1988, organizația luptă pentru a îmbunătăți legislația și condițiile de viață ale animalelor, prin campanii și proiecte pe termen lung.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente