Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCâinii fără stăpân scapă de eutanasiere! Vezi reacția lui Robu

Câinii fără stăpân scapă de eutanasiere! Vezi reacția lui Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Fundația Vier Pfoten a primit câștig de cauză în procesul pe care l-a intentat Guvernului României în ceea ce privește eutanasierea câinilor fără stăpân. Astfel, deocamdată procesul de eutanasiere a patrupedelor este suspendat. Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, este dezamăgit de decizia luată de Curtea de Apel București care efectiv oblige municipalitățile din toată țara să renunțe pentru moment la această procedură.

„Chiar dacă legea, în esența ei, consider că este bună, normele de aplicare erau neinspirate și făceau ca acțiunea de eutanasiere să meargă extrem de anevoios. În anumite situații trebuie să recurgi la eutanasiere, oricât iubești câinii. Nu o faci cu plăcere, dar trebuie să pui omul în prim-plan. Nu poți lăsa orașele să fie năpădite de câini și nu poți expune copiii, vârstnicii și persoanele de orice vârstă să fie mușcați. Legea a fost pusă în aplicare până acum, dar destul de ineficient pentru că procedura este greoaie”, a declarant primarul.

Deocamdată, în Timișoara, nu există o firmă de gestionare a câinilor vagabonzi, deoarece contractual cu Danyflor a expirat. O nouă licitație urmează să fie demarată, dar nu se știe încă la ce data se va întâmpla acest lucru.

Fundatia Vier Pfoten este o organizație pentru protecția animalelor cu sediul central la Viena, Austria. Fondată de Helmut Dungler, în 1988, organizația luptă pentru a îmbunătăți legislația și condițiile de viață ale animalelor, prin campanii și proiecte pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...