Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Câinii fără stăpân scapă de eutanasiere! Vezi reacția lui Robu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fundația Vier Pfoten a primit câștig de cauză în procesul pe care l-a intentat Guvernului României în ceea ce privește eutanasierea câinilor fără stăpân. Astfel, deocamdată procesul de eutanasiere a patrupedelor este suspendat. Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, este dezamăgit de decizia luată de Curtea de Apel București care efectiv oblige municipalitățile din toată țara să renunțe pentru moment la această procedură.

„Chiar dacă legea, în esența ei, consider că este bună, normele de aplicare erau neinspirate și făceau ca acțiunea de eutanasiere să meargă extrem de anevoios. În anumite situații trebuie să recurgi la eutanasiere, oricât iubești câinii. Nu o faci cu plăcere, dar trebuie să pui omul în prim-plan. Nu poți lăsa orașele să fie năpădite de câini și nu poți expune copiii, vârstnicii și persoanele de orice vârstă să fie mușcați. Legea a fost pusă în aplicare până acum, dar destul de ineficient pentru că procedura este greoaie”, a declarant primarul.

Deocamdată, în Timișoara, nu există o firmă de gestionare a câinilor vagabonzi, deoarece contractual cu Danyflor a expirat. O nouă licitație urmează să fie demarată, dar nu se știe încă la ce data se va întâmpla acest lucru.

Fundatia Vier Pfoten este o organizație pentru protecția animalelor cu sediul central la Viena, Austria. Fondată de Helmut Dungler, în 1988, organizația luptă pentru a îmbunătăți legislația și condițiile de viață ale animalelor, prin campanii și proiecte pe termen lung.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore