Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Radu Cleţiu, pionierul benzii desenate româneşti, cadoriseşte cucoanele cu desene satirice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Evenimentul debutează sâmbătă, 8 martie, începând cu orele 17:00, când etajul unu al complexului comercial, Iulius Mall, se va transforma într-un atelier de caricaturi. Cu această ocazie, doamnele şi domnişoarele vor avea  şansa să primească o caricatură gratuită realizată de unul dintre pionierii benzii desenate româneşti, Radu Cleţiu.

Membru onorific al grupului CreARTiv3, timişoreanul are o experienţă în domeniu de peste 30 de ani. A debutat la doar 17 ani în revista „Urzica”, singura publicaţie umoristică de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu în care se mai strecura umor de calitate. După prăbuşirea comunismului, a pus bazele revistei de caricaturi „Strada”, care timp de 6 ani, a circulat ca şi supliment al cotidianului „Renaşterea Bănăţeană”. A ilustrat numeroase volume de scrieri şi este realizatorul a cinci cărţi de colorat pentru copii. În anul 2005 la Salonul Internaţional de Caricatură din Saint Just Le Martel, a doborât recordul pentru cel mai rapid caricaturist portretist, realizând 137 caricaturi într-o singură oră.

„Ca şi caricaturist, sunt invitat şi plătit cu ora la diferite evenimente unde realizez caricaturi ale invitaţiilor, ca parte din eveniment. Realizez schiţe ale momentului, pe care oamenii le păstrează ca amintire. Este o formă de distracţie care induce amintiri plăcute mult timp după ce petrecerea s-a stins. Aceste caricaturi ajung de multe ori pe internet, transformate în minunate felicitări trimise prietenilor… Îmbin cu succes calitatea mare a lucrărilor mele cu viteză în realizarea lor precum şi cu preţul rezonabil.” mărturiseşte Radu. Este membru onorific al Festivalului PortoCartoon şi nu a ratat nicio ediţie din ultimii 7 ani.

Vernisajul său va rămâne deschis publicului, în perioada 8-31 martie.

 

1 COMENTARIU

  1. Succes Marii artist Radu Cletiu -caricaturist

    Anti-Creartiv3 … Manager Calin Balea este ipocrit …
    Nesimtit si a facut discriminat un surd artist .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

VIDEO Furturi pe banda rulanta in toata tara! Doua femei cu doi copii minori, ”la lucru”, in Iulius Mall, la Timisoara

Doua familii dau lovitură după lovitură în mall-urile din toată țara. Doua femeii, alături...

Un jandarm civil a prins un hot, chiar de Ziua Femeii, dupa ce furase dintr-o poseta, la Timisoara

Vineri, 8 martie 2019, în jurul orei 15:00, un jandarm din cadrul Grupării Mobile...

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment inedit cu prilejul Centenarului. Muzeul...