Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Profesor universitar și primar al Timișoarei, Nicolae Robu susține 6% din PIB pentru ”educație”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
11.8 ° C
12.3 °
10.1 °
71 %
1kmh
0 %
lun
23 °
mar
25 °
mie
26 °
joi
23 °
vin
16 °

Având în ”portofoliu” titulaturi de profesor universitar și chiar rector al Universității Politehnice Timișoara, Nicolae Robu, actualul primar al Timișoarei, critică Guvernul Ponta pentru alocările financiare direcționate către domeniul educației, după ce în acest an doar circa 3% din PIB au fost direcționați învățământului. ”Vreau să fiu consecvent cu atitudinea luată deja la acea declarație prin care am solicitat Guvernului să nu mai neglijeze domeniul educației. El este esențial pentru orice țară, pentru orice popor, cum de altfel sunt și altele. Dacă vrem ca România să aibă o șansă de mai bine, trebuie să înțelegem că este obligatoriu să asigurmă condiții de bună educație, de bună formare pentru copiii noștri. Asta înseamnă că trebuie să asigurăm o infrastructură școlară la nivelul anilor pe care-i trăim dar, mai important e să asigurăm un corp profesoral de calitate și motivat. Educația a fost ignorată de zeci de ani, în jurul domeniului fiind doar lozinci și demagogie în campaniile electorale, dar când s-a decis ce se întâmplă cu banii, educația a fost mereu lăsată la margine” a declarat edilul-șef al capitalei Banatului, în cadrul unei conferințe de presă.

Robu este vizibil deranjat de situația în care se află profesorii și de felul în care aceștia sunt tratați și plătiți de către stat. ”Cadrele didactice se simt umilite, desconsidrate de către societate și, evident, prestația lor într-o astfel de situație nu poate fi la nivelul capacității pe care o au. Profesia de dascăl a devenit una neatractivă datorită faptului că sunt prost plătiți. Se va ajunge ca valoarea intrinsecă a corpului profesoral, prea puțin plătit, să nu mai fie la înălțimea a ceea ce trebuie să fie, iar consecințele nu pot fi decât dezastruoase. Ar fi inadmisibil ca givernul Ponta 4 să aloce educației sume inferioare unui procent de 3 % din PIB, deși firesc ar fi să se aloce 6% din PIB așa cum prevede Legea Educației, o lege la care am contribuit chiar eu” a mai declarat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare