VIDEO Fostul primar al comunei Mosnita, bănuit de FURT, pentru a-și hrăni porcii

- Advertisement -
Fostul primar al comunei Moșnița, a dat iama în lanul de orz al unei cunoștințe, acolo unde a cosit recolta de pe aproape o jumătate de hectar, timp de mai multe zile la rând. Proprietarul terenului a supravegheat zi și noapte terenul agricol și nu mică i-a fost mirarea să constate că hoțul este Emil Arseni – fostul primar al comunei de lângă Timișoara.

Un producător agricol local, care cultivă hectare întregi de teren aflate pe raza localității timișene Moșnița Nouă, s-a trezit, din senin cu o problemă cât se poate de serioasă.

Deși cultivă orz pe câteva hectare, în urmă cu mai mult de o săptămână, a descoperit că persoane necunoscute dau buzna peste culturile lui și i le retează, deși acestea nu au ajuns la maturitate.

La început a descoperit ”goluri” de mici dimensiuni, pe care nu le-a luat foarte în serios, însă după câteva zile, furtul a cunoscut cote alarmante, astfel că în circa două săptămâni de la debutul prăduirii lanului cu orz, ”golurile” totalizează deja circa o jumătate de hectar.

Între timp, producătorul agricol care are terenurile respective în arendă, adică mai și plătește ”chirie” pe terenul pe care îl lucrează să-și asigure traiul de zi cu zi al propriei familii, s-a alarmat și și-a pus în cap să facă pe detectivul particular și să afle cine dă ”iama” în lanul lui de orz.

Zis și făcut! După mai multe ”pânde” făcute zi și noapte, producătorul nostru agricol a descoperit, duminică, 26 aprilie 2020, că orzul său era cosit și furat cu o mașină care îi părea cunoscută, dar, pentru a se convinge, bărbatul a luat-o pe urmele mașinii de teren surprinse de unul dintre vecini că transporta orzul de pe câmp.

Vehiculu a fost găsit parcat în fața casei fostului primar al comunei Moșnița Nouă din perioada 2000-2008, Emil Arseni, în autoturismul de teren aflându-se și o coasă, unealta folosită pentru ”defrișarea” lanului de orz, iar din portbagaj atârnau paiele de orz.

În același timp, porcii acestuia se înfruptau copios din… ați ghicit, ORZ proaspăt, așa cum se vede inclusiv pe înregistrarea noastră video. ”Ce pot să vă spun altceva, decât că sunt singurul din această zonă care cultivă orz. Ceilalți au grâu sau alte culturi. Nu mai are nimeni orz la fel ca ăsta”, explică producătorul agricol, care susține că este al cincilea sau al șaselea an consecutiv în care îi este furată producția de pe terenul agricol.

Păgubitul a formulat și o plângere împotriva lui Arseni, solicitând intervenția imediată a polițiștilor din Moșnița Nouă, însă oamenii legii din localitatea lipită de Timișoara sunt ocupați cu treburi ”serioase” pentru a băga în seamă un astfel de caz de furt calificat. Cel puțin astăzi, duminica…

Rămâne de văzut dacă Poliția va lua măsuri mâine, când e… zi lucrătoare, având în vedere toate probele puse la dispoziția ”oamenilor legii”!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Alianțe electorale pentru primăriile din Șag și Moșnița Nouă

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două...

Doua comune de langa Timisoara raman fara apa potabila, maine

Compania de distribuție a apei reci, Aquatim, a anunțat...

Ca in filme: o baraca din Mosnita Noua a ars din temelii

Incendiu într-o localitate din Timiş, în această dimineaţă. O...

Din aceeași categorie

Categorii Populare