Rujeola continuă să facă ravagii în rândurile micuţilor din Timiş, care par să se îmbolnăvească pe capete. Printre simptomele care ar trebui să determine părinţii să îşi ducă copiii la un control se numără febra, erupţia sau erupţia generalizată, care se manifestă iniţial pe faţă, inflamarea mucoaselor, roşu în gât, tusea seacă sau scaunele moi.

Moment la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt internaţi nu mai puţin de 30 de copii care suferă de această boală. Pentru că starea lui s-a agravat, unul din copiii spitalizaţi a ajuns chiar şi la secţia de Terapie Intensivă, însă, starea lui este stabilă. „Sunt 30 de copii cu ruejolă internați, un copil de un an și șase luni a fost în Terapie Intensivă. Toți cei internați sunt copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, Virgil Musta. Statisticile avansate de Direcţia de Sănătate Publică pentru anul 2016 sunt îngrijorătoare. Nu mai puţin de 532 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu rujeolă, în vreme ce din iulie 2016 până în februarie 2017 s-au administrat 12.509 vaccinuri.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.