abba

Grupul suedez de muzică pop şi-au pus amprenta în lumea muzicii de calitate, „călărind” topurile muzicii mondiale între anii 1970 şi 1980.Titulatura formației este un acronim, provenind de la inițialele prenumelor celor patru protagoniști, Benny Andersson, Björn Ulvaeus Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog.

La 40 de ani de la lansarea piesei „Waterloo”, grupul are în vedere o posibilă reuniune. „Bineînţeles că este ceva la care ne gândim. Se pare că există planuri pentru a marca această aniversare într-un fel, dar nu pot spune cu certitudine în acest moment ce se va întâmpla în cele din urmă“, a spus cântăreaţa Agnetha Faltskog, acum în vârstă de 63 de ani, pentru săptămânalul „Welt am Sonntag“.Totodată, ea a recunoscut că vârsta înaintată a celor patru membrii ai trupei poate fi un impediment în încercarea de a se întoarce pe scenă. „Îmi este imposibil să-mi imaginez că vom urca pe scene cu cârje“, a mai spus cântăreaţă.

Anul viitor se vor împlini 40 de ani de la lăsarea single-ului lor de debut, „Waterloo“, cu care au câştigat în 1974, la Brighton, în Marea Britanie, concursul Eurovision. Celebra piesă a fost cârligul cu care trupa s-a înfipt în lumea muzicală. Aceasta are versiuni şi în sudeza, germană şi franceză.

În ciuda faptului că trupa nu a anunţat niciodată o despărţire oficială, aceştia s-au retras încet, încet din lumină reflectoarelor.ABBA a rămas un nume legendar al muzicii pop mondiale, înscris pe mai mult de 400 de milioane de discuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.