Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu interzice partidelor să strângă semnături în zona centrală a orașului. Motivele invocate?

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care le interzice partidelor politice să strângă semnături în zona centrală a Timișoarei.

Edilul susține că prin această măsură nu vrea să perturbe liniștea timișorenilor. Adversarii politici însă îi amintesc că el a apelat la această metodă în urmă cu patru ani, iar acum este bănuit că măsura vine să îi aducă lui Robu un avantaj în alegerile locale.

„Semnăturile pentru candidaturi la alegerile locale, pentru toți candidații, indiferent de funcția/poziția pentru care candidează, indiferent de partidul în numele căruia candidează sau de statutul de independent și indiferent de orice alt criteriu se pot strânge în orice locații din oraș, mai puțin: Piața Victoriei, strada Alba Iulia, strada Mărășești, strada Pacha, centrul istoric cu cele 4 piețe și 10 străzi devenite pietonale prin ultimele amenajări pe fonduri europene, parcurile orașului și interioarele clădirilor publice ale orașului”, a scris primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook, miercuri.

A doua zi, Robu a emis o notă internă, care, după spusele sale, a fost însușită de Comisia de Ordine Publică a Primăriei Timișoara. Motivația pentru această decizie? Primarul spune că a avut în minte doar liniștea timișorenilor care vor să se plimbe prin zona centrală a orașului fără a fi deranjați.

„La baza acestei opțiuni, stă, pe de o parte, grija pentru dreptul la relaxare neperturbată al cetățenilor Timișoarei, respectiv grija pentru funcționarea neperturbată a instituțiilor publice, iar pe de altă parte, principiul echidistanței, al egalității de tratament și de șansă în raport cu toți candidații”, a mai scris Robu pe Facebok.

În timp ce primarul invocă egalitatea de șanse pentru candidații la alegerile locale, concurența politică îi atrage atenția că discriminează partidele mici prin această măsură. Reprezentanții M10 au declarat că sunt discriminați de această măsură, ce favorizează partidele mari. Social-democrații au replicat că în urmă cu patru ani, chiar Nicolae Robu a fost cel care a apelat la strângerea de semnături în centrul orașului pentru a ajunge primar, iar acum edilul se teme de concurență.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore