Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportACS Poli începe noul an competiţional fără bani de la bugetul Timişoarei....

ACS Poli începe noul an competiţional fără bani de la bugetul Timişoarei. Ce soluţii caută Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Este oficial, echipa de suflet a primarului Timişoarei, ACS Poli începe sezonul competiţional 2017 -2018 fără bani de la bugetul local. Asta chiar dacă la ultimul plen aleşii locali au votat un regulament privind finanţarea echipelor de sport din bani publici. Deocamdată însă, de teama Curţii de Conturi şi a unor procese prin care să se dispună recuperarea prejudiciului, juriştii din primărie se tem să avizeze de legalitate orice finanţare.

„Trebuie să ne lămurim în privința tuturor condițiilor de finanțare. Am cerut juriștilor și directorului de la Direcția Economică să facă o întâmpinare, o adresă, către Ministerul Finanțelor, ca să clarificăm niște aspecte. Nu am vrea, din nou, din cauza ambiguităților din lege, să fim acuzați că greșim. În Legea 350 scrie că nu pot fi finanțate structuri care au datorii la stat, dar noi acum vorbim de Legea 69, unde nu scrie așa ceva. Noi pe Legea 69 vrem să facem finanțarea, nu pe Legea 350. Juriștii însă spun< >. Deocamdată nu dăm niciun ban de la bugetul local, până nu ne lămurim. Nu vrem să dăm bani ca să fie plătite datoriile din urmă. Nu știu la ce sumă se ridică acestea, dar vorbim despre un principiu, și dacă e vorba de un leu, tot la fel am face”, a declarat primarul Nicolae Robu pentru site-ul debanat.ro. Rămâne de văzut ce formulă vor găsi juriştii pentru a vira bani în conturile ACS. Limita stabilită de lege este de 5% din veniturile municipalităţii, însă OUG 38 nu specifică explicit dacă este vorba despre bugetul consolidat sau strict la veniturile municipalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare