Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialAcţiune nocturnă a poliţiştilor de la "Rutiera" din Timiş. Vezi ce probleme...

Acţiune nocturnă a poliţiştilor de la „Rutiera” din Timiş. Vezi ce probleme au avut cu motocicliştii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri după-masă, un tânăr motociclist a fost grav rănit după ce şoferul unui autoturism a întors peste liniile de tramvai, fără să se asigure. Acest incident a stat la baza unei acţiuni „poliţiste” nocturne, care a avut loc între orele 22:00-1:00, în noaptea dintre 11 şi 12 iunie 2014. În intervalul amintit, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara şi cei de la ordine publică au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Timiş, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii de vehicule pe două roţi, principala cauză generatoare de accidente rutiere în rândul motocicliştilor şi mopediştilor fiind reprezentată de nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit trei dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unor motociclete neînmatriculate, fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, oamenii legii aplicând şi 19 sancţiuni contravenţionale. Aceştia au mai reţinut în vederea suspendării două permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

„Reamintim tuturor motocicliştilor că se interzice transportarea pe motocicletă a mai multor persoane decât locurile stabilite prin construcţie, că sunt obligaţi să poarte pe timpul deplasării casca de protecţie omologată şi, nu în ultimul rând, că organizarea de curse ilegale constituie infracţiune” susţine IPJ Timiş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Legea spune că: „Organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare