Anomaliile continuă în plenul Consiliului Local Timișoara, după ce săptămâna trecută un proiect în urma căruia frații Cristescu au pus mâna pe parcarea de la Hotel Timișoara a fost adus în fața consilierilor în ultima clipă, fără ca aceștia să poată reflecta asupra sa. Aviz pozitiv a primit și Regulamentul de organizare și funcționare a spațiilor de joacă aflate pe domeniul public al Timișoarei, care a fost ținta glumelor întregii țări.

Consilierii nu pot fi învinovățiți în totalitate pentru că, aşa cum am semnalat în nenumărate rânduri, au votat un proiect de HCL introdus pe ordinea de zi chiar în timpul şedinţei. Un proiect care conţine reglementări halucinante, cum ar fi: copiilor li se interzice să poarte îmbrăcăminte cu capse, fermoare, ţinte metalice, etc, părinţilor li se interzice să îşi supravegheze copiii în perimetrul spaţiului de joacă, copiilor le este interzis să facă zgomot, citez «Este interzisă producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio, iar unghiul de înclinare al leagănelor nu trebuie să fie mai mare de 80!!!»”, se arată în comunicatul de presă semnat de liderul grupului de consilieri PSD, Alfred Simonis.

După ce a ajuns ținta glumelor și în presa centrală, Nicolae Robu a admis că hotărârea nu a fost redactată într-un mod prea fericit și că ar putea să i se aplice unele modificări, chiar dacă „a uitat” să spună că a introdus-o pe ordinea de zi la solicitarea sa expresă, după cum spune Alfred Simonis. „Merită reamintit faptul că acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi la solicitarea expresă a primarului Nicolae Robu, fără a fi studiat în prealabil de consilierii locali. Ţinând cont de aceste reglementări, am depus un nou proiect de Hotărâre de Consiliu Local care prevede eliminarea restricţilor amintite mai sus precum şi discutarea întregului regulament”, a mai trasmis Alfred Simonis prin intermediul comunicatului de presă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.