Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un nou teren al timișorenilor, dat GRATIS fraților Cristescu, în baza unei Hotărâri de Guvern Anti-România

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Ședința de Consiliu Local care a avut loc vineri, în 20 noiembrie, s-a încheiat cu o decizie cel puțin suspectă a aleșilor locali după ce, în baza Hotărârii de Guvern nr. 834/1991, un teren care a fost în mâna timișorenilor, a ajuns în cea a fraților Cristescu. Simplu, fără ca proiectul să fie consultat în comisie, ca și cum ai face un schimb de abțibilde.

Este vorba de parcarea Hotelului Timișoara, care se afla în proprietatea municipalității, cel puțin până vineri. Un consilier local nu au putut să stea cu mâinile în sân după decizia CL. Este vorba de Petrică Folică, cel care a numit hotărârea de Guvern ca fiind una care „permite jaful din patrimoniul local și al statului”.

„Vineri, 20 noiembrie 2015, chiar în timpul Ședinței de Plen, am primit proiectul de hotărâre prin care Primăriei i s-a solicitat să aprobe Planul Urbanistic Zonal «Extindere Hotel Timișoara», strada Mărărești nr. 1-3 (POT max = 90%). Contrar regulamentului, proiectul nu a fost trimis spre discutare și avizare în Comisia de Urbanism și Dezvoltare, din care și eu fac parte”, a transmis consilierul local PNL, Petrică Folică.

Desigur, pușcăriabilul secretar Ioan Cojocari a apreciat dosarul ca fiind „beton”. Ca de obicei, omul care execută ordinele, cel care merge pe burtă de foarte mulți ani. „Acest teren a aparținut timișorenilor iar acum aparține firmei private S.C. Bega Turism S.A., iar timișorenii trebuie să știe cum au rămas și fără el. Am întrebat ce sumă a încasat Primăria Timișoara din vânzarea terenului. Dl. Cojocari a răspuns că terenul a fost pierdut în Instanță, în baza HG 834. Prin urmare, S.C. Bega Turism S.A. a dobândit gratuit terenul iar municipalitatea a fost deposedată de el și nu a încasat niciun leu”, a mai spus consilierul Petrică Folică.

Cunoscută este și prestația jenantă a juriștilor Primăriei Timișoara, aceeași care i-au lăsat pe timișoreni vulnerabili și în fața Îngerilor Galbeni. Tot din cauza incompetenței și a proastei lor pregătiri, Timișoara a mai pierdut terenuri valoroase.

„Este cunoscut că unui cetățean care dorește să își construiască o clădire pe un teren i se aprobă, de obicei, POT max = 30%. Din acest motiv am solicitat Direcției de Urbanism a Primăriei Timișoara să explice aprobarea inexplicabilului POT max = 90%. Niciun reprezentant de la departamentul de Urbanism nu a fost prezent în sală, ca să facă lămuriri”, a mai transmis Petrică Folică.

În fruntea tuturor celor care tac, a complicilor, se află nimeni altul decât primarul Nicolae Robu. După ce consilierul PNL Petrică Folică a cerut ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi, edilul Timișoarei nu a fost de acord, evident, iar majoritatea membrilor CL au votat pentru aprobarea proiectului. „Nu este admisibil să se dea gratuit terenuri din Patrimoniul Timișoarei, unor grupuri private de interese. Din păcate, fie din lipsă de curaj, fie din interese meschine, nu se vorbește despre HG nr. 834/1991, care a permis devalizarea patrimoniului țării. Toată lumea e mută, surdă și oarbă”, a exclamat consilierul Petrică Folică.

La această liniște profundă și dubioasă contribuie și presa, mituită ani de-a rândul de grupurile de interese care, din a patra putere în stat, a devenit a patra putoare în stat. Din păcate, după opt ani de Uniunea Europeană, țara încă funcționează după o lege iliesciană, prin care descendenții comuniștilor au putut pune grebla pe bunurile țării, nemodificată nici până acum. Această Hotărâre de Guvern nr. 834/1991 este în contradicție cu legislația europeană, cu orice normă morală și cu bunul simț. Trebuie să cerem anularea ei și recuperarea terenurilor. În caz contrar, noi, timișorenii, vom rămâne fără terenurile orașului, ele urmând a fi luate gratuit de aceleași grupuri de interese care s-au îmbogățit prin acapararea, falimentarea și distrugerea fabricilor din Timișoara”, a susținut consilierul PNL, Petrică Folică.

Același semnal de alarmă pe care am ținut să-l tragem și noi față de colegii din presă, a fost remarcat și de penelistul Petrică Folică. „Chiar dacă sala în care a avut loc ședința de Plen era plină de reprezentați ai presei, ei nu au adresat nicio întrebare și nu au făcut niciun comentariu referitor la devalizarea patrimoniului Timișoarei. Subiectul se pare că nu este de interes pentru aceștia și nu constituie o problemă pentru restul administrației locale”, a spus Petrică Folică.

Consilierul PNL, Petrică Folică, a mai spus că va face o cerere Guvernului să anuleze HG 834/1991 și recuperarea tuturor terenurilor oferite gratuit, cu dedicație unor grupuri private de interese, dar și că va sesiza instituțiile europene, ambasadele țărilor europene și pe cea a SUA de la București.

Totuși, Alfred Simonis, consilierul local din partea PSD, Andrei Petrișor, Bogdan Herzog și Iulius Jugănaru, care a fost la prima sa ședință, s-au abținut, ceea ce este considerat vot împotrivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare