Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăSCANDAL în politica de pe Bega! Consilier local: PSD nu și-a plătit...

SCANDAL în politica de pe Bega! Consilier local: PSD nu și-a plătit chiria din 2013. PSD: Ei stau într-un sediu cumpărat cu 15 euro

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vineri, 8 mai 2015, Consiliul Local Timișoarea s-a reunit în plen pentru a dezbate diferite subiecte de interes local. Unul dintre acestea a fost ”lansat” de liberalul Petrică Folică, cel care a anunțat că PSD Timiș nu și-a achitat niciun leu din chiria pe care o datorează Primăriei Timișoara pentru clădirea în care filiala județeană își are sediul.

Folică a explicat, pe larg, pentru cititorii Vocea Timișului, cum a ajuns la această concluzie. ”Am făcut o investigație și am rămas stupefiat când am constatat că PSD Timiș nu a plătit niciun leu chirie către Primăria Timișoara pentru spațiul în care își are sediul, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 26. Nu au plătit nimic de când au semnat contractul, de pe data de 1 februarie 2013”, susține Folică. Conform spuselor consilierului și așa cum se poate vedea și în imaginile de mai jos, în textul contractului, semnat de însuși președintele PSD Timiș de la acea vreme Titu Bojin, scrie clar, la articolul 6, că ”nerespectarea termenului de plată se penalizează cu 0,5% pe zi întârziere din suma datorată”, iar după o perioadă de 60 de zile, contractul este reziliat de drept, chiriașul fiind obligat să elibereze spațiul respectiv, după alte șapte zile.

”Ei stau ilegal acolo, nu respectă legea. Chair atât de sărac a devenit PSD-ul ăsta? Eu am informații că banii pentru plata chiriei sunt adunați, însă îi folosesc câțiva șmecheri din rândul lor, în interesul personal. Aveau de plătit o chirie de 1462,63 lei pe lună. La ora actuală au acumulat datorii de 32.885 de lei! Problema nu este că n-au plătit, ci că ei erau obligați să elibereze spațiul. Conform contractului, erau obligați să elibereze spațiul după 60 de zile”, mai spune reprezentantul Partidului Național Liberal.

”Să dea sediul înapoi Primăriei. Au de plătit o sumă mai mult decât modică pentru un spațiu de 957 de metri pătrați locuibili și 1.360 de metri pătrați de parcare și nu sunt în stare să facă atâta lucru. Nu e normal!”, mai spune Petrică Folică.

Reacția PSD Timiș nu a întârziat să apară. ”Ca de obicei, domnul Folică nu deţine informaţii corecte. Există, din câte ştiu eu, o datorie către Primăria Timişoara, însă nu este chiar din 2013. Înţeleg frustrările şi apăsările ”liberalului” Petrică Folică, politician care îşi desfăşoară activitatea într-un sediu cumpărat cu 15 euro. Îl asigur, însă, că în cel mai scurt timp vom fi la zi cu toate plăţile pentru a putea să se odihnească liniştit” ne-a comunicat Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

PSD Timis, in deriva. Purtatorul de cuvant al filialei a parasit „corabia” lui Dragnea, pentru PRO Romania

Purtătorul de cuvânt al Filialei Timiș a Partidului Social Democrat (PSD), Lucian Ursulețu, a...

Robu vrea sa majoreze chiria pe sediul PSD de langa gara. Suma infima platita in prezent

1.500 de lei pe lună, atât plătește PSD Timiș drept chirie pentru sediul cu...

Protest în PSD Timiş pentru retragerea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu. Prima DEMISIE

Decizia luată de conducerea PSD privind retragerea sprijinului politic guvernului condus de timişoreanul Sorin...