Sorin Grindeanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara!

- Advertisement -
Zilele acestea, PSD Timiș va tranșa problema candidatului pentru Primăria Timișoara. Bâlbele din ultimele săptămâni și lipsa unei strategii au produs agitație la nivelul întregului partid, mai ales că au fost luate măsuri organizatorice controversate.

Readucerea în prim plan a fostului președinte al PSD Timiș de acum mai bine de un deceniu, profesorul Dan Poenaru, a provocat o serie de nemulțumiri și speculații, mai ales că acesta s-a implicat direct în conducerea organizației, fără să aibă vreo calitate.

Ca urmare, s-a instaurat un climat apatic și incoerent, care a condus la un scandal în toată regulă în Consiliul Local din această săptămână, când s-a votat bugetul. Viceprimarul PSD, Traian Stoia, a votat împotriva liniei partidului, însă acesta oricând poate invoca faptul că nu a avut loc o ședință de partid statutară în care să se analizeze concret bugetul.

De fapt, oamenii lui Stoia cam asta răspândesc peste tot în partid. De aici și până la aruncarea responsabilității în cârca lui Poenaru nu mai e decât un pas. Despre combinaţiile lui Poenaru de la Spitalul Judeţean şi despre cum a sifonat milioane de lei nimeni nimic… MUCLES!!! Tot noi vom scrie şi de acele combinaţii de la ortopedie cu proteze, şuruburi şi multe altele. Dar să revenim la combinaţiile din PSD Timiş.

Din cauza degringoladei din PSD Timiş, tot mai mulţi membrii de partid susțin că această strategie de non combat a social-democraţilor ar fi întreținută chiar de către Sorin Grindeanu care ar avea, prin intermediul fraților Marius şi Emil Cristescu, potenți oameni de afaceri, un „blat ordinar” cu actualul primar, Nicolae Robu.

Adică, un contracandidat PSD slab, care să nu-i ridice probleme edilului la alegerile locale din iunie 2016. De aici şi ideea ca sondajul PSD Timiş, comandat şi controlat de Sorin Grindeanu, este o făcătură de doi bani, care are menirea să-l împingă în cursa pentru Primăria Timişoara pe profesorul Marius Craina, directorul Spitalului Judeţean Timişoara.

Aşa se explică de ce viceprimarul Traian Stoia, omul de casă al fraților ,,BICICLETĂ”, a votat cu Robu, aşa se explică de ce Grindeanu fuge de candidatură, deși are toate atuurile, şi aşa se explică de ce același Grindeanu nu va putea să-l excludă din PSD pe Stoia, după manevra din ultima şedinţă de Consiliu Local.

Nu că nu ar vrea, dar nu poate, deși Sorin Grindeanu, președinte al PSD Timiş, are şi precedentul: excluderea lui Ion Raducanu din PSD, pe vremea când acesta era consilier local, pentru o faptă similară. Trasă la indigo!

Evenimentul de marți de la CLT, care l-a avut ca protagonist pe Traian Stoia, nu e singular, pentru că s-au acumulat și alte nemulțumiri inclusiv în rândul medicilor și profesorilor din partid, care se simt îndepărtați, neconsultați, ignorați.

Ca atare, în aceste condiții, cât de curând, Grindeanu va fi forțat să își asume candidatura la Prinaria Timişoara şi să lase jocurile de culise, până ce PSD Timiş nu se deșiră în totalitate.

Este evident că singurul care poate stopa declinul total al PSD Timiș este chiar președintele organizației, Sorin Grindeanu, care cel mai probabil va candida pentru funcția de primar, pentru că nu va avea de ales.

Prin asumarea candidaturii, chiar şi printr-un gest forțat, Grindeanu are posibilitatea de a răspunde partidului pentru toate funcțiile deținute până acum: director de deconcentrată, consilier local, viceprimar și ministru.

Actualul șef al PSD Timiș deține cea mai longevivă poziție de frunte în partid fiind al doilea om în organizație pe vremea lui Dan Poenaru, Ilie Sârbu și Titu Bojin.

„Sorin Grindeanu trebuie să candideze pentru că toți liderii noștri au candidat în momente similare, Sârbu la Consiliul Județean, în 2000 și 2008, Bojin în 2012, chiar și Răducanu senior, când era la municipiu, în 2008, și-a asumat candidatura. Toți ne vom alinia în spatele lui Sorin, asta e cert. Suntem un partid prea puternic ca să nu atacăm frontal candidatura la primărie. Sorin stă detașat cel mai bine în sondajele de opinie, ale noastre și ale PNL. Variantele cu doctorii Craina și Bârsășteanu nu sunt viabile, pentru că ei nu ar avea nicio șansă, deși sunt valoroși și au confirmat în domeniul lor”, ne-a declarat unul dintre vicepreședinții PSD Timiș, care preferă să-și păstreze anonimatul.

Şi uite aşa se fac combinaţiile în politica locală, iar pentru liderii partidelor, nu contează ce vor majoritatea membrilor de partid sau alegătorii. Pentru ei, este mult mai important cum să ajungă în funcţii să poată fura în continuare cu rude, prieteni şi bineînțeles o parte a presei abonată la bani publici. Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Rezultatele alegerilor locale: Nicolae Robu – 52,9% din voturi. Componența Consiliului Local Timișoara

Biroul Electoral Municipal Timișoara a anunțat rezultatele oficiale în...

Vreau Timişoara sănătoasă! Interviu cu Florin Bîrsăşteanu, candidat PSD la Primăria Timişoara

Domnule Florin Bîrsăşteanu aţi tot vorbit de „Timişoara sănătoasă”,...

Primăria Timișoara a câștigat în instanță parcarea din spatele magazinului Bega

Dreptul de proprietate asupra parcării din spatele magazinului Bega...

Degringoladă şi haos în PSD Timiş

PSD Timiș e cel mai blocat partid politic din...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img