Tinerii din Timișoara vor avea încă o zi dedicată lor, pe lângă Ziua Tinerilor Timișoreni și Ziua Majoratului. De data aceasta este vorba despre Ziua Studenților Timișoarei, care va avea loc tot înaintea alegerilor locale, a anunțat Nicolae Robu, vineri.

După ce în urmă cu câteva zile a anunțat că municipalitatea va organiza anul acesta Ziua Tinerilor Timișoreni, Ziua Majoratului și Ziua Pensionarilor, evenimente ce ar urma să aibă loc înaintea alegerilor locale, primarul Nicolae Robu anunță o nouă zi de acest gen. La fel ca și în cazul celorlalte zile-eveniment ce urmează să fie organizate din bugetul primăriei, el susține că acestea nu au nicio legătură cu alegerile locale și nici cu campania electorală.

„Studențimea auzind de Ziua Pensionarilor și cele două zile dedicate tinerilor își dorește o zi a studenților Timișoarei. O vom face în 30 aprilie, nu e fixată clar data. Vom analiza, nu va fi suprapusă peste sărbătorile pascale sau peste alte sărbători. (…) N-o să oprim activitățile în campanie. Ce înseamnă, că nu mai trebuie să inaugurez obiective dacă e campanie? Vom avea tot ce se poate respectând legea. Nimeni nu va călca acolo cu însemne electorale, de partid, niciun fel de promovare politică. Vor fi manifestări ale Timișoarei. Oamenii cu minte, nu doar cu cutie craniană, știu să gestioneze corect astfel de lucruri. Deci nu sunt zile de partid, sunt zile ale timișorenilor. Ele rămân fixate și pe viitor, vrem să fie tradiții. Sigur că vor fi ajustări de date, să fie în weekend. Vrem să fie zile ale primei jumătăți a anului, indiferent dacă sunt sau nu alegeri. Vor fi în acea mai mare parte evenimente în stradă, în spații deschise. Vor fi și concerte, dar vor fi cu resursele noastre proprii” a declarat primarul Nicolae Robu, vineri.

Vă reamintim că reprezentanții PSD Timișoara i-au atras primarului atenția asupra faptului că aceste zile pot fi percepute ca unele cu iz electoral, din moment ce sunt finanțate din bugetul local, în aproprierea alegerilor locale.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.