Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °
Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de afaceri timișorean Dan Dinu a aruncat în eter, cu referire și trimitere directă la primarul Dominic Fritz, sintagma de… pui de lepră nazistă! Altfel spus, o etichetă! Atunci, toată așa-zisă societate civilă timișoreană, abonată pe din dos la Centrul de Proiecte Timișoara – o instituție cât o supapă a noii administrații USR – a sărit ca arsă. S-a plâns și s-a deplâns zile întregi atacul josnic și defăimător la adresa celui mai mare, pur, imaculat și virgin primar din câți a avut vreodată Timișoara! Mai mult, dintr-un servilism aparte, s-au făcut și liste publice, ca pe vremea Inchiziției, cu toți cei care, dintr-un motiv sau altul, au dat un Like la postarea lui Dan Dinu. Cu nume și prenume, toți au fost puși la zid și marcați în piept. Tot cu etichete! Da’ societatea civilă nu s-a mai răsculat!

Asta a fost acum câteva luni! Azi, USR-ul lui Dominic Fritz face aceeași fentă – pune, din nou, timbre, ștampile și etichete… morale! Și doar din rațiuni de imagine! De fapt, face mult mai mult decât atât: împarte timișorenii, pe bază de culori sau non culori, în buni sau răi! Chestiunea e extrem de simplă – noul vehicul electoral al lui Dominic Fritz, menit să-i asigure un nou mandat în fruntea administrației locale, are legătură cu lupta dreaptă împotriva clanurile mafiote, a interlopilor și recuperarea patrimoniului Timișoarei. Așa se explică de ce, de mai bine bine de două-trei luni, edilul de pe Bega nu vorbește decât despre războiul cu cei certați cu legea și munca pe care o depune echipa sa, chipurile, pentru recuperarea bunurilor municipalității.

Nici nu mai contează că toate succesele primarului Fritz, care sunt atribuite administrației USR, nu există. De fapt, ca să fim corecți, nu au nicio legătură cu munca actualei echipe, ci sunt rodul eforturilor foștilor primari, așa cum rezultă clar din documente publice și interpelări juridice! Numai un copil, care a crescut în vârf de munte, decuplat de la orice sursă de electricitate, ar putea crede că demolarea/evacuarea unei baze sportive sau recuperarea unui imobil, în România, se poate face în 3 ani de zile! Da, exact atât s-a scurs de la începutul mandatului de primar pentru Dominic Fritz și, de aici încolo, mai curge încă un an! Acum, chiar să te urci pe cadavre și să îngheți Bega, până dincolo de izvoare, doar ca să pară că muncești și că ești priceput, e prea de tot.

Și ultimele trei cazuri, care au bucurat până la lacrimi orice mic userist, sunt extrem de elocvente: demolarea fostei terase Boss, evacuarea ștrandului Termal și recuperarea imobilului de pe CD Loga 52, toate obiective ultracentrale din Timișoara. Toate eforturile și succesele au fost asumate, în totalitate, de Dominic Fritz deși intrarea în legalitate și procesele/demersurile pentru reîntregirea patrimoniului orașului sunt, în exclusivitate, datorate administrațiilor locale precedente. E negru pe alb! Mai mult, să te pozezi în luptător împotriva mafiei imobiliare și a interlopilor și să girezi un colaj foto (nn- ilustrata se află, la final, în atașament), cu tine ca primar – full color și cu mafioții în alb-negru, de parcă ar fi persoane decedate, e dincolo de orice putință de percepție. Și e tot o etichetă morală!

Să mai spui și un timbru sau o ștampilă de interlop de Mitică Viel (Miki Boxeru`), doar de dragul ratingului și a sutelor de like-uri și comentarii de pe conturi fake de Facebook, e mult și asta. Pentru cultura generală a USR și a lui Dominic Fritz, marele interlop Miki Viel NU are cazier și a făcut pușcărie, pe vremea lui Ceaușescu, doar pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Culmea, ca să fugă în Germania lui Fritz! Mult e să pui și în cârca țiganului Ionel Sandner (Ionelaș) imobilul de pe CD Loga 52 din Timișoara pe care, chipurile, în urmă cu două zile, Fritz l-a recâștigat în favoarea municipiului și l-a smuls din mâna mafiei imobiliare. De fapt, dincolo de logica de imagine și marketing electoral a primarului USR, casa NU aparține familiei celebrului Ionelaș. Nici de departe, nici de aproape! Și nici nu a aparținut vreodată!

Și, atunci, cum rămâne cu etichetele, domnule primar Dominic Fritz? Cum încadrăm poveștile? De fapt, ce facem cu adevărul gol-goluț?

Urmărește-ne pe Google News

2 COMENTARII

  1. Fritz si Usr sunt un esec pentru Timisoara. La 3 ani de la alegerile locale au aproape 0 rezultate. Pasajul Solventul nu e facut, nu au inceput nici un pod nou, parcare noua sau sala noua de sport. Au tinut un oras o iarna in frig si au adus paradele de homosexuali. Astea le sunt „realizarile”!Fritz si Usr sunt un esec pentru Timisoara. La 3 ani de la alegerile locale au aproape 0 rezultate. Pasajul Solventul nu e facut, nu au inceput nici un pod nou, parcare noua sau sala noua de sport. Au tinut un oras o iarna in frig si au adus paradele de homosexuali. Astea le sunt „realizarile”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare