ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dreptate până la capăt! Primarul Dominic Fritz confirmă scenariul voceatimișului.ro privind stoparea finanțării pentru proiectul TM 2023

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Scandalul în jurul proiectului TM 2023 continuă, într-o mare veselie și fără nicio logică. Primăria Timișoara, prin vocea useristului Dominic Fritz, a anunțat, aseară, că nu mai finanțează deloc Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, atâta timp cât director executiv al entității rămâne Simona Neumann. Semn că, sub orice formă, primarul Timișoarei vrea să scape de cea care, în urmă cu ceva ani, a adus titlul de capitală cultural europeană în orașul de pe malurile Begăi.

Până la urmă, ieșirea forțată a lui Dominic Fritz, cu o astfel de declarație publică extremă, nu reprezintă deloc o surpriză. Ieri, voceatimșului.ro a anticipat, milimetric și chirurgical, pe baza unui email, care a plecat din calculatorul fostului ambasador Vasile Popovici, către un grup de oameni de cultură din Timișoara, care, din diverse motive, a fost mereu în opoziție față de Simona Neumann, că useriștii vor închide robinetul cu bani pentru proiectul TM 2023 și că se va merge, mai departe cu finanțarea, pe o asociație paralelă. O clonă!

Afirmațiile fostului diplomat, care speră la o nouă numire pe o poziție de top în capitala Franței, au fost extrem de clare: ”Discuția noastră (n.n – cu Dominic Fritz) va fi una de explorare a viitorului proiectului în jurul unei noi asociații, cea de față urmând sa rămână fără sprijin, deci fără finanțare. Locul și data exactă (n.n – a ședinței cu Fritz) vi le voi comunica ulterior…”. Și ieri am întrebat, în mod public, de unde are o asemenea informație Vasile Popovici deși răspunsul era evident: de la Dominic Fritz! Ceea ce nu face decât să confirme faptul că cei care îi cer capul Simonei Neumann, grupați în jurul acestei ”societăți civile”, nu sunt altceva decât o masa de manevră a USR și aplaudaci ai primarului Timișoarei.

Explicațiile lui Dominic Fritz, pentru oprirea finanțării asociației TM 2023, dar a continuării infuziei de capital prin Centrul de Proiecte al Timișoarei, tocmai pentru a ține în viață titlul de capitală cultural europeană, sunt absolut puerile, generaliste și manipulatorii. Compuneri de clasa a 3-a, ciclul primar! Fără nicio probă: doar afirmații și dușmani imaginari, așa cum ne-au obișnuit ”experții în administrație” de la USR Timiș. Oricum, este incredibil cu câtă ușurință aruncă Dominic Fritz cu afirmațiile, fără nicio acoperire, doar un exercițiu de imagine și de PR. Și să le luăm pe rând…

Primarul Timișoarei a declarat: „Avem mai multe probleme cu această asociație (…) care au fost cauzate de executivul acesteia”. Atât, fără nicio probă. Care sunt problemele care au fost cauzate de Simona Neumann? Concret, nimic. Asta în condițiile în care toate evaluările externe, ale Comisiei Europene, responsabile de proiect, au fost mai mult decât excelente. Și tot Dominic Fritz a afirmat, în fața AGA, că „a constatat că aceasta (n.n – asociația TM  2023) și-a pierdut încrederea comunității”. Care comunitate? Din cine e formată? De unde rezultă acest lucru? Există vreun barometru public? Au votat timișorenii sau au răspuns la vreun chestionar, în acest sens, astfel încât să existe o asemenea concluzie? Absolut deloc. Doar povești! Și afirmații fără nicio acoperire!

Dansul vorbelor

Tot ieri și tot în fața AGA a TM 2023, useristul Fritz și-a continuat alocuțiunea, afirmând că: „ Avem o lipsă mare de încredere, de implicare și reprezentativitate. Foarte multe asociații culturale partenere s-au retras din asociație din cauza modului în care aceasta a funcționat în ultimii ani, netransparent, ceea ce e grav pentru că de doi ani are statutul de utilitate publică”. Din nou, aceleași întrebări de bun-simț: concret, care sunt aceste ”foarte multe” ONG-uri care s-au retras din TM 2023 și, mai mult decât orice, de unde rezultă că, dacă într-adevăr s-ar fi întâmplat o asemenea migrație, e din cauza netransparenței? De unde?! De niciunde! Vorbe goale, citite de pe o coală de hârtie!

Și primarul Timișoarei mai spune că: ”Asociația nu a reușit nici să atragă finanțări private și depinde de bani publici. Am făcut și o analiză a programului cultural și, așa cum e gândit acum, are o lipsă de coerență. Ne-am pierdut și încrederea în capacitatea asociației de a livra programul cultural pentru Timișoara 2023”. Din nou, dincolo de generalități, se impune întrebarea firească: cine a făcut analiza, dacă aceasta, într-adevăr, există? Corina Șuteu, fost ministru al culturii în Guvernul Cioloș, cea căreia Primăria Timișoara i-a pus în brațe un contract de consultanță de circa 30.000 euro pentru ”sfaturi”? Dacă e așa, e pur obiectivism, cu ghilimele de rigoare. Și, mai presus de orice, cine sunt cei care și-au pierdut încrederea în TM 2023? Useriștii? Administrația Fritz? Că nu e clar, deloc.

De departe, cireașa de pe tort, se regăsește în ultima afirmație a primarului Timișoarei: „Programul cultural Timișoara 2023 nu este al asociației, este al orașului și el nu trebuie să fie livrat de aceasta. Am construit în ultimele luni un ecosistem capabil să livreze acest program și suntem încrezători că acesta va fi un succes în anii care urmează”. Corect, nu e al asociației, dar nici al USR! Cât despre acel ”ecosistem capabil să livreze…”, frumos ar fi fost, din nou, ca Dominic Fritz să spună concret pe ce se bazează afirmația domniei sale și cine sunt persoanele care au lucrat la această ”biodiversitate”. Nu de alta, dar să știe și timișorenii cât de ”încrezători” să fie în succesul proiectului de capitală cultural europeană. Cu nume și prenume!

Oricum, singurul lucru cert e că Dominic Fritz a decis să nu mai bage bani în proiectul TM 2023, coordonat de Simona Neumann, ci să pompeze lichidități publice în Centrul de Proiecte Timișoara, entitate aflată în subordinea municipalității. Instituție înființată anul acesta, în luna martie, al cărei prim director este Alexandra Rigler de la USR Timiș.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Problema Asociatiei TM in particular si a culturii timisene in general este aceasta echioa de zgomote care apeleaza mereu la arsenalul securistoid, respectiv Popovici Vasile, Tolcea Marcel (a lasat dezastru dupa el la Muzeul de Arta), Amanca Brandusa, etc. Toti, dar absolut toti niste comolexati daterminat de o totala lipsa a unei opere, absolut necesara, chiar si in termeni minimali, pentru a fi oameni de cultura. Nu sunt. Sunt doar niste gargaragii, inegriti de ura fata de tot ceea ce nu stiu si nu inteleg, si nu inteleg aproape nimic, dar vesnic abonati (cum altfel) la robinetul banilor publici, altminteri vajnici aparatori ai initiativelor private. Asocierea cu Fritz este absolut normala in contextul in care acesta se pliaza perfect pe tiparul lor, al oamenilor fara nici o meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore