Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Angajati de la Salubritate, înjurați ca la usa cortului de catre locatarul unui bloc!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

In plină pandemie cu coronavirus, oamenii au devenit mai rău ca animalele sălbatice. Măcar acestea din urma, fie vorba între noi, lupta doar pentru supraviețuire și teritoriu! Oamenii fac cumpărături în neștire, de teama ca vor muri de foame, în ciuda tuturor avertizărilor și rugăminților venite din partea autorităților, privându-i pe alții de un trai decent.

In plină pandemie și în ciuda tuturor avertizărilor, oamenii se plimba prin parcuri, fac grătare, stau pe bănci, ies zilnic la cumpărături “necesare”. Tot oamenii, sunt cei care cumpără stocuri întregi de dezinfectați și materiale sanitare, ca mai apoi sa le vândă la suprapreț, fie prin buticuri de cartier sau pe internet! Dovada de empatie pura! Nimic nu-i potolește pe acești bipezi, în goana după profit! Nici măcar apelurile disperate, în lacrimi și printre sughițuri, ale unor concetățeni care s-au lovit de situații cutremurătoare, în aceasta junglă umană. E plin Internetul de testimoniale care demonstrează ca, în fapt, ca oamenii au devenit animale, ca sunt egoiști și cinici, ca nu mai au raționament! Oamenii sau dezumanizat! Oamenii nu se mai ajută între ei, ci se gândesc numai la ei! Nu mai exista niciun pic de solidaritate, înțelegere pentru semeni!

Absolut nimic! Unde e responsabilitatea socială? Unde solidaritatea?
Și ca sa vadă toată lumea pana unde se coboară ștacheta, un cititor ne-a oferit cea mai buna mostră de dezumanizare. Imaginile au fost filmate în comuna Giroc, unde locatarul unui bloc, înjură, ca la ușa cortului, doi angajați de la Salubritate, făcându-i: ciori, infecți, jegoși, țigani borâți etc. Ploaia de metafore, la adresa unor oameni, fără echipamente de protecție și care își fac treaba, într-o societate care funcționează după principiul interdependenței, este cu atât mai puțin de înțeles! Motivele scandalului și urletelor, cu atât mai mult în plină pandemie, nu au nicio relevanță. Și chiar dacă ar fi existat motive, asemenea reacții animalice, nu-și au rostul! Din contra, autoritățile și firmele private, care desfășoară activități în folosul comunității, trebuie salutate, în continuare pentru că se descurca, în haos. Aşa… fără măști, fără halate, fără ce mai urlă hashtagimea și în unii oameni, din spatele unei tastaturi sau din vârful canapelei.

Sincer, unde am ajunge, dacă de maine, angajații din salubritate, nu ar mai ridica gunoiul și s-ar izola și ei la domiciliu? Unde am ajunge dacă medicii, înjurați, criticați și huiduiți și ei, ar refuza sa lucreze? Unde am ajunge dacă brutăriile s-ar închide peste noapte? Sau poliția, forțele de ordine, casierițele, vatmanii, angajații de la Enel, Gaz sau Aquatim ar trage obloanele și ar sta și ei în case?! Au și ei dreptul lor la viața, au și ei familii ca noi toți ceilalți! Oare ce ar spune “oamenii”, atunci? Ca ei sunt cei care le plătesc salariile din taxe și impozite? Nu ar mai mira pe nimeni….

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=L5uD1xep-YQ&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Brazii NU se mai ridica de RETIM, la Timisoara! Se predau la centrele de colectare

Compania care se ocupă de colectarea deșurilor de la populația Timișoarei mai dă o...

A injurat politistii locali si i-a amenintat, la Timisoara. Are de plată AMENZI de 1.500 de lei

Adresarea de injurii și refuzul de legitimare polițiștilor locali se sancționează drastic! Un timișorean...

Comuna Giroc ar putea avea propria sosea de centura, inaintea Timisoarei

Administrația locală din comuna Giroc a anunțat că a depus un proiect prin care...