Piata-Victoriei-Timisoara-Centru-Catedrala-Mitropolitana

Primăria Timișoara a anunțat că începe montarea noilor sirene care vor ajuta la completarea și reconfigurarea sistemului de înștiințare-alarmare a municipiului de pe Bega, urmând ca cele șapte sirene noi să fie și testate imediat după montare.

Primăria Municipiului Timișoara a achiziționat, cu puțin timp în urmă, șapte sirene de înştiinţare-alarmare a populaţiei, motiv pentru care în perioada 18-28 februarie 2020 se deruleazã operaţiunea de amplasare a acestora. Cu această ocazie se vor efectua şi testări ale noilor sirene în acest interval.

”Atenţionăm populaţia că vor fi şi unele momente de activare a sirenelor pentru testări pentru câte un foarte scurt interval. Pentru completarea și reconfigurarea sistemului de înștiințare-alarmare a municipiului este necesarã achiziționarea a șapte sirene electronice de 600W și a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unități pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi a mesajelor vocale la o presiune acustică superioarã față de nivelul maxim al zgomotului ambiental cu cel puţin 6dB”, transmit reprezentanții municipalității.

Prin hotãrâre a consiliului local s-a decis cumpărarea, în prima fază, a șapte sirene electronice de 1.200W, cu o valoare totală de 412.000 lei, cu TVA inclus.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, sirenele vor fi amplasate în următoarele locații: Bd. Take Ionescu, Strada Episcop Joseph Lonovici, Bd. Eroilor de la Tisa, Strada Martir Constantin Radu, Strada Ardealului, Strada Ceferiștilor și Bd. General Ion Dragalina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here