Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt nevoiți să recurgă tot mai des la ridicarea mașinilor șoferilor care dau dovadă de lipsă de bun simț. De acest lucru a fost nevoie și în Piața 700, acolo un șofer a parcat aproape lipit de chioșcul de ziare, în care se aflau două persoane, care au rămas blocate înăuntru.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au fost prezenți cu efective mărite în zona pietonală din Timișoara, timp de trei zile, pentru a preveni încălcarea legislației pe străzile destinate exclusiv pietonilor și pe străzile adiacente. Cu toate acestea, după cele trei zile de acțiuni preventive, o parte dintre conducătorii auto nu au înțeles nimic din ceea ce au încercat să transmită oamenii legii, continuând să oprească sau să staționeze în zonele total interzise. Astfel, șoferii și-au parcat în continuare mașinile atât pe străzile pietonale, cât și în stațiile STPT, în cele de debarcare/îmbarcare a elevilor ori turiștilor, pe pistele pentru biciclete sau chiar au blocat accesul în curți, imobile ori parcări.

Numai în ultima săptămână au fost aplicate conducătorilor auto care încălcat prevederile OUG 195/2002, un număr de 404 sancțiuni contravenționale, fiind ridicate și un număr de 37 de autovehicule. Un număr mare de astfel de încălcări ale prevederilor legale a fost constatat în stația de îmbarcare/debarcare a elevilor din zona Cazarmei U. Un fapt mai puțin obișnuit a fost întâlnit pe strada Sfântul Ioan, vizavi de Piața 700, unde vânzătorul și un colaborator al acestuia au fost blocați de un conducător auto în chioșcul de ziare, acesta parcându-și mașina în dreptul ușii de acces și făcând astfel imposibilă ieșirea celor două persoane din tonetă.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor”, transmit reprezentanții instituției timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare