robu1

Recunoscând cu jumătate de gură că solicitarea sa, ca romii din Timişoara să-şi demoleze turnuleţele de pe vilele somptuoase, a fost un insucces, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, încă mai aşteaptă ca cineva să dea „startul” acestei acţiuni.

În afară de asta, edilul-şef al oraşului de pe Bega îi vrea „modernizaţi” pe ţiganii din oraş, modernizare pe care aceştia o pot dovedi plătindu-şi taxele şi impozitele locale. Robu a lansat „provocarea” pe Facebook, printr-o postare tragi-comică.

„MODERNIZAREA ŢIGANILOR

Tocmai am văzut pe un post naţional de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare ale ţiganilor. Se spunea, în reportaj -în opinia mea: pe bună dreptate- că noţiunile cele mai dragi ţiganilor sunt cele de „mare” şi „mult”. Asta în timp ce în background, se auzea un cântec în care se spunea că „ţiganii s-au modernizat”. Ei bine, după ce le-am cerut ţiganilor să arate că „s-au modernizat” înlăturându-şi turnuleţele şi alte elemente kitschoase de pe clădiri -e adevărat, fără succes până acum, dar eu încă aştept ca cineva să spargă gheaţa!-, le fac acum propunerea ca în loc să arate căţi dinţi din aur au, câţi galbeni, câţi cocoşei, câte ghiuluri, ce maşini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverinţa cu sumele plătite ca taxe şi impozite, mărită proporţional cu valoarea acestora. Eu le promit că adeverinţa în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteţi de acord cu mine că aşa ceva chiar ar fi o dovadă de „modernizare”!” a scris Robu pe Facebook, duminică, 12 ianuarie 2014, în speranţa că va motiva romii să-şi achite datoriile impresionante către bugetul local.