Lista rău platnicilor este de dimensiuni impresionante, iar, atât numele cât şi sumele la care se ridică datoriile sunt cu rezonanţă. Compaia ce călăreşte topul, cu cei mai mulţi bani de dat este DRUFEC CONS CF SRL, firma de suflet a Primăriei din perioada lui Ciuhandu, ce se ocupă cu activităţi de peisagistică şi servicii pentru clădiri.Datoria lor se ridică la suma de aproape 36.000 de euro (161.068 de lei ).  Pe locul doi, cu 82.910 lei de dat adică aproximativ 19.000 de euro, se află NGF Construct SRL, aceştia lucrează în domeniul construcţiilor industriale şi civile.

Tot în top se află şi mult îndrăgitul, Iulius Mall.Singurul centru comercial de mari dimensiuni din Timişoara, deschis în 2005, deşi a fost numit al doilea cel mai populat astfel de centru din România, tot are datorii de 9.256 de euro. Nici firma fostului primar Ciuhandu nu a  „ratat” lista. SC SCALINI SRL, firmă ce comercializează produse de panificaţie şi patiserie trebuie să plătească celor de la Retim, aproximativ 9.200 de euro (41.353 de lei.)

„Postavul luat pe datorie/E scump, ne spui, şi te jeleşti…Eu râd, dar cine nu te ştie/Şi-nchipuie c-ai să-l… plăteşti.” ~ Bernard de La Monnoye

Un alt nume „sonor” ce are banii de dat este Bega Turism SA.Deşi deţine hoteluri de 4 şi 5 stele, precum şi restaurantul Belvedere, aceştia „au uitat” să facă plata „la gunoi”. Compania are de dat undeva în jurul sumei de 4.300 de euro (19.378 lei). Îndeaproape în „competiţia datoriilor”, urmează şi cei de la OMV Petrom Marketing, cu 4.185 de euro. Nici cei-ce-se-ocupa-cu-caldura, n-au ratat lista rău platnicilor, Colterm SA are de dat „frumuşica” sumă de 2.946 de euro.

Pe ultimele locuri,printre altele, se află „cele mai cuminţi” firme Raiffeisen Bank, Casa Funerară Rostyl (că deh, e afacerea care nu moare), Digi Group SRL, San Marzano SRL, Novatim, Billa sau West Palace.

O mare parte dintre aceste firme  sunt deja în proces cu Retim şi încearcă să amâne plata datoriilor către firma care le ridică gunoiul lunar. „Pentr-o datorie veche,/Eşti fudul de o ureche;/Pentr-o datorie nouă,/Eşti fudul de amândouă”, după cum zicea şi Caragiale.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare (sau nu).